EURO 2020

Euro 2020 Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Το έκρινε ο Ντάμφρις

Με το δεξί ξεκίνησε η Ολλανδία στο Euro 2020. Παρόλο που τα χρειάστηκε, επικράτησε της Ουκρανίας με 3-2 στο Άμστερνταμ και πήρε το τρίποντο στη δική της πρεμιέρα στη διοργάνωση. Το καλύτερο έως τώρα ματς του Euro 2020 έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Εκεί όλα έδειχναν πως θα δούμε μία παράσταση για έναν ρόλο. Η...
Euro 2020 Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Το έκρινε ο Ντάμφρις

Με το δεξί ξεκίνησε η Ολλανδία στο Euro 2020. Παρόλο που τα χρειάστηκε, επικράτησε της Ουκρανίας με 3-2 στο Άμστερνταμ και πήρε το τρίποντο στη δική της πρεμιέρα στη διοργάνωση.

Το καλύτερο έως τώρα ματς του Euro 2020 έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Εκεί όλα έδειχναν πως θα δούμε μία παράσταση για έναν ρόλο. Η Ολλανδία ήταν πολύ καλύτερη σε μεγάλο μέρος του ματς, αλλά μάλλον πίστεψε στο 2-0 πως όλα τελείωσαν. Λίγο έλειψε να το πληρώσει. Είναι, όμως, από τις περιπτώσεις που ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά».

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε το ματς. Η μία ότι όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης βλέπουμε πέντε τέρματα σε ένα 45λεπτο. Η δεύτερη η αντίδραση που έβγαλαν οι Ουκρανοί και η τρίτη ο MVP του αγώνα. Ο παίκτης που στο πρώτο ημίχρονο έχανε τα άχαστα, ήταν εκείνος που έδωσε απαντήσεις στο δεύτερο. Δύο ασίστ και το νικητήριο τέρμα για τον Ντάμφρις.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ολλανδοί είχαν 3-4 καλές στιγμές, αλλά έπεσαν πάνω στον Μπούστσαν και την αστοχία τους. Ο Βαϊνάλντουμ σπατάλησε μία σημαντική ευκαιρία, ενώ είχε προηγηθεί ένα σόλο του Ντεπάι. ενώ δύο καλές στιγμές είχε ο Ντάμφρις. Ο Ντάμφρις από κοντά έχασε μία σημαντική ευκαιρία, ενώ απείλησε και προς το τέλος του ματς. Οι «οράνιε», που είχαν μπει πολύ δυνατά, κάπου χάθηκαν στη συνέχεια με την Ουκρανία να κλείνει τους χώρους και να στέκεται σχετικά καλά για περίπου 20-25 λεπτά.

Ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, όμως, το είδαμε στο δεύτερο. Εκεί τα γκολ έμπαιναν το ένα μετά το άλλο. Από γύρισμα του Ντάμφρις ο Βαϊνάλντουμ στο 52′ άνοιξε το σκορ και έξι λεπτά μετά ο Βέχορστ έκανε το 2-0. Χρειάστηκε και το VAR εκεί αφού οι Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ. Το ματς κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει, αλλά η Ολλανδία έσβησε και δεν κυνήγησε τρίτο γκολ.

Χωρίς να απειλεί η Ουκρανία βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο ματς με γκολάρα του Γιαρμολένκο στο 75′. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα της Ουκρανίας σε τελική φάση Euro μετά το 2012, όταν είχε σκοράρει ο προπονητής πια Αντρέι Σεφτσένκο. Στο 79′ με κεφαλιά ο Γιάρεμτσουκ έκανε το 2-2 και οι Ολλανδοί τα χρειάστηκαν. Τελικά με τέρμα του Ντάμφρις στο 85′ πήραν το τρίποντο σε μία φάση που φέρει ευθύνη ο Μπούστσαν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντούμφρις, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Άκε), Φαν Άανχολτ (64′ Βάινταλ), Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Βέχορστ (88′ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90′ Μάλεν).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούσχαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Γιαρμόλενκο, Ζούμπκοβ (13′ Μάρλος, 65′ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λύγισε στο 5ο σετ ο ΜΕΓΑΣ Στέφανος, στον σωστό δρόμο για να γίνει μύθος

Survivor spoiler αποχώρηση 13/6: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αυτός ο παίκτης αποχωρεί απόψε!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Το έκρινε ο Ντάμφρις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.