ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Lockdown: Αυτά τα νησιά είναι στο όριο!

Στα 1.533 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του Covid-19, τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής (25/7).
Κορονοϊός – Lockdown: Αυτά τα νησιά είναι στο όριο!

Κορονοϊός: Στα 1.533 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του Covid-19, τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής (25/7).

Επίσης για το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 8 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 134.

Το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένει υψηλό και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε αρκετά νησιά, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος.

Οι ειδικοί φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, επομένως οι εμβολιασμοί και η τήρηση των μέτρων αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Προς το παρόν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες συγκεκριμένων νησιών έχουν έναν λόγο παραπάνω για να είναι προσεκτικοί, καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς σε κάθε σημείο της χώρας.

Ενδεικτικά, το Ιόνιο με Ζάκυνθο, Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα με Λέρο, Κω, Ρόδο, οι Κυκλάδες με Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και Αντίπαρο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτήν την περίοδο με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν τηρούνται τα μέτρα και η διασπορά επιμείνει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τοπικών lockdown για τον περιορισμό του ιού!

 

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Καυστική ανακοίνωση της ομοσπονδίας πινγκ πονγκ για ΕΡΤ

Κορονοϊός: 1.553 τα νέα κρούσματα, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Δέσποινα Βανδή: Η πρώτη της ανάρτηση μετά το χωρισμό της με τον Νικολαΐδη (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Lockdown: Αυτά τα νησιά είναι στο όριο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.