ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που ακριβώς είδε ο Δημήτρης Σταρόβας «αρνητές» του κορονοϊού; Αρκετά με αυτό το ψευδοαφήγημα, γιατί κούρασε πολύ…

O Δημήτρης Σταρόβας αναμασά τη καραμέλα περί «αρνητών» του ιού, ενώ δεν υπάρχουν πολίτες που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του, άλλα μόνο πολίτες που διαμαρτύρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Που ακριβώς είδε ο Δημήτρης Σταρόβας «αρνητές» του κορονοϊού; Αρκετά με αυτό το ψευδοαφήγημα, γιατί κούρασε πολύ…

Ο Δημήτρης Σταρόβας έκανε μια τοποθέτηση πάνω στο θέμα του κορονοϊού και των εμβολίων, επαναλαμβάνοντας και αυτός ανυπόστατα πράγματα που ακούγονται από τα περισσότερα μέσα «ενημέρωσης». Μέσα στη προσπάθεια του να φανεί ρεαλιστής, αναπαρήγαγε ένα αφήγημα που δεν έχει ίχνος ρεαλισμού.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κορωνοϊός έχει μπει στην ζωή μας και δεν μπορώ να ακούω χαζομάρες ότι δεν υπάρχει. Πέρα του τι γίνεται, για μένα το λάθος, που έχει κάνει ο κόσμος είναι ότι μπερδεύει όποια αντίρρηση έχει με το αν υπάρχει ο ιός ή όχι. Φταίνε πολύ τα μέσα και ειδικά τα social media για την συγκεκριμένη ιστορία», είπε αρχικά ο ηθοποιός στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει εμβόλια για γρίπη, έχουμε εμβολιαστεί στον στρατό, έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας και δεν ρώτησε ποτέ κανείς τι μάρκα είναι το εμβόλιο».

Αλήθεια, ποιους είδε και ποιους άκουσε ο κ. Σταρόβας να ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει κορονοϊός; Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να το αμφισβητεί αυτό; Αν υπάρχουν κάποιοι γραφικοί που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού, αυτοί θα αποτελούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό.

Επιτέλους θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αστείο ψευδο-αφήγημα που αναμασούν κάποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστικό και εξοργίζει τους πολίτες. Δεν υπάρχουν «αρνητές» του ιού, άλλα άνθρωποι που διαμαρτύρονται ενάντια στην άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Για ποιον λόγο λοιπόν ο Δημήτρης Σταρόβας χρησιμοποιεί ένα ανυπόστατο και τεχνητό επιχείρημα, της ύπαρξης τάχα «αρνητών» του ιού, μόνο και μόνο για να δημιουργεί φθηνές εντυπώσεις; Κανένας δεν μπερδεύει την «όποια αντίρρηση» με το «αν υπάρχει ο ιός».

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών στρέφονται κατά του κοινωνικού ρατσισμού που χαρακτηρίζει τη πολιτική της κυβέρνησης. Κατά του διχασμού. Κατά των εκβιασμών στους χώρους εργασίας και των αναστολών εργασίας. Κατά της κοινωνικής απομόνωσης των μη εμβολιασμένων που αντιμετωπίζονται από το επίσημο κράτος σαν ανεπιθύμητος υπο-πληθυσμός. Κατά των διακρίσεων σε εστίαση, τουρισμό, διασκέδαση και γενικά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Ο Δημήτρης Σταρόβας βλέπει να ισοπεδώνονται γύρω του τα πάντα, όσον αφορά τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα, και το πρώτο που έχει να κατηγορήσει είναι τα… social media; Μήπως ενοχλείται και από την ελευθερία έκφρασης; Και όσον αφορά τα εμβόλια που «έχουμε κάνει στον στρατό» ή που «έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας», τι σχέση έχουν με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού;

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι πειραματικά σκευάσματα νέας τεχνολογίας, που κυκλοφόρησαν με τη διαδικασία του κατεπειγόντως σε λίγους μόνο μήνες. Τα εμβόλια για τα οποία δεν ρωτήσαμε ποτέ… «τι μάρκα είναι», είναι σκευάσματα παλαιότερης τεχνολογίας και δοκιμασμένα για ολόκληρες δεκαετίες. Μιλάμε λοιπόν, για εντελώς άστοχη σύγκριση. Άλλη εμπιστοσύνη σου εμπνέει ένα σκεύασμα που κυκλοφορεί 40 και 50 χρόνια και άλλη ένα σκεύασμα που βρίσκεται σε πειραματική φάση και κυκλοφορεί μερικούς μήνες.

Ο κ. Σταρόβας μάλλον θα πρέπει να θυμηθεί καλύτερα, αν εκείνα τα εμβόλια που έκανε στον στρατό, προωθούσαν εξελίξεις που σου στερούσαν ελευθερίες, που σε έδιωχναν  από τη δουλειά, που δεν μπορούσες να ταξιδέψεις, που δεν μπορούσες να μπεις σε μαγαζιά και που δίχαζαν εργαζόμενους, οικογένειες και φίλους.

Επίσης θα πρέπει να μας απαντήσει αν τελικά έχει βάση όλος αυτός ο διχασμός (με κανέναν τρόπο δεν θα είχε βάση, άλλα λέμε τώρα…), από τη στιγμή που αποδεδειγμένα πλέον οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό όσο και οι μη εμβολιασμένοι.

Η κατάσταση που επικρατεί στη κοινωνία με όλους αυτούς τους βίαιους διαχωρισμούς, είναι τεταμένη. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να βγαίνουν στα κανάλια καλλιτέχνες σαν τον κ. Σταρόβα, για να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, χρησιμοποιώντας μια καραμέλα που αηδίασε πια ο κόσμος…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Που ακριβώς είδε ο Δημήτρης Σταρόβας «αρνητές» του κορονοϊού; Αρκετά με αυτό το ψευδοαφήγημα, γιατί κούρασε πολύ…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.