ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Τέλος οι αερομαχίες στο Αιγαίο – Πριν μπουν οι Τούρκοι θα είναι λοκαρισμένοι

Νέα εποχή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα φέρουν τα Rafale.
Rafale: Τέλος οι αερομαχίες στο Αιγαίο – Πριν μπουν οι Τούρκοι θα είναι λοκαρισμένοι

Rafale: Τέλος οι αερομαχίες στο Αιγαίο με την αγορά των γαλλικών μαχητικών από την Ελλάδα, αφού πριν μπουν οι Τούρκοι στον ελληνικό εναέριο χώρο θα είναι λοκαρισμένοι.

Τα 18 και σύντομα 40 ελληνικά Rafale αλλάζουν για τα καλά τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Σε τέσσερις με έξι μήνες, μόλις έχει ολοκληρωθεί η βασική εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και τα ελληνικά Rafale ξεκινήσουν να πετούν στο Αιγαίο, τότε τα πράγματα για την Τουρκία θα δυσκολέψουν αρκετά.

Οι πύραυλοι που φέρουν τα γαλλικά Rafale δίνουν τέτοιες δυνατότητες στους Έλληνες πιλότους, που πλέον θα θεωρείται «άσκοπη» η όποια αερομαχία με τουρκικά F-16.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς δεν υπάρχει λόγος να εμπλέκονται στο μέλλον τα ελληνικά Rafale σε κλειστές αερομαχίες, όταν θα έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν τους αντίπαλους στόχους από πολυ μακριά (σ.σ. άνω των 100 χλμ) και με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Να σημειωθεί πως με την fire and forget ιδιότητά του ο πύραυλος Meteor θα μπορεί να κινηθεί αυτόνομα προς τον στόχο του σε μεγάλες αποστάσεις, beyond visual range (πέραν του ορίζοντα).

Βέβαια στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως το γεγονός ότι το Rafale είναι δελταπτέρυγο μαχητικό (σ.σ. όπως και τα Mirage) αυτό το κάνει να υπερτερεί ακόμα και σε κλειστή αερομαχία έναντι των τουρκικών F-16, αφού τα ελληνικά Rafale θα είναι πιο ευέλικτα.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Δέος στην Τουρκία από τo βίντεο με γαλλικό μαχητικό να διαλύει F-16

Rafale: Πονοκέφαλος για Τούρκους αλλά και Αμερικανούς και Ρώσους

Τούρκοι: Σε άσκηση στην Ρουμανία καταρρίψαμε F-35 – Δεν θα έχουμε θέμα με τα Rafale

Rafale: Τέλος οι αερομαχίες στο Αιγαίο – Πριν μπουν οι Τούρκοι θα είναι λοκαρισμένοι

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά