EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Στους ομίλους με μπαλάρα! (vids)

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, νίκησε με 0-2 τη Ριέκα και θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa Conference League.
Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Στους ομίλους με μπαλάρα! (vids)

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κόντρα στη Ριέκα και με σκορ 0-2 πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League.

Παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League επικρατώντας με 0-2 της Ριέκα μέσα στην Κροατία.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν ο Δικέφαλος δεν στεκόταν άτυχος τρεις φορές, όταν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε την ίδια… συνταγή με το ματς της Τούμπας, τοποθετώντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια και Τέιλορ στην άμυνα, Σβαμπ και Κούρτιτς στη μεσαία γραμμή, Α. Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί στις πλευρές με τον Μπίσεσβαρ να είναι πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όντας αποφασισμένος για την πρόκριση και δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να την… πατήσει όπως στο πρώτο ματς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Δικέφαλος είχε διπλό δοκάρι. Ο Σβαμπ αρχικά έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα στα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Ομάρ Ελ Καντουρί να την στέλνει στην εξέλιξη της φάσης στο ίδιο σημείο.

Τρία μόλις λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό, οι δύο πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης συνεργάστηκαν άψογα. Ο Σβαμπ έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα, με τον Ελ Καντουρί να στέλνει στα δίχτυα τη μπάλα με προβολή.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει την κατοχή και την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο παρά το υπέρ του σκορ, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο 19′ με τον Τόμετσακ, το σουτ του οποίου πήγε άουτ.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κυκλοφορούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν κενά προκειμένου να απειλήσουν. Στο 41′ στάθηκαν εκ νέου άτυχοι, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να είναι μεγάλος άτυχος. Ο Μαροκινός έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι, καταγράφοντας το τρίτο του Δικέφαλου στην αναμέτρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ριέκα να έχει ιδιαίτερη διάθεση να πιέσει, ξέροντας άλλωστε πως αυτό πρέπει να κάνει αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση. Οι «ασπρόμαυροι» έκλειναν σωστά τους χώρους, με τον Σελάχι στο 55′ να κάνει ένα πολύ καλό σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε στα λεπτά που ακολούθησαν, με τους Κροάτες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με κάποια σουτ έξω από την περιοχή.

Όλα αυτά μέχρι το 79ο λεπτό, όταν ο Μουργκ έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα και «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που πίεσε και έκλεψε, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συνεργάζονται άψογα και τον Αυστριακό να κάνει εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 0-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Αμπάς 14’, Γκάλοβιτς 50’, Ντρμιτς 74’ / Τέιλορ 16’, Σφιντέρσκι 60’, Μουργκ 89’

MVP: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο, ενώ στάθηκε δύο φορές άτυχος με τα εξαιρετικά σουτ που έκανε να καταλήγουν στο δοκάρι.

UP: Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν ο «ασπρόμαυρος» ηγέτης της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, μοιράζοντας εξαιρετικά τη μπάλα, έχοντας παράλληλα πολλά τρεξίματα. Επιπλέον, είχε και ένα δοκάρι.

DOWN: Οι Κροάτες περίμεναν πολλά από τον Ντριμτς ο οποίος απουσίαζε στο προηγούμενο ματς. Ωστόσο, στο σημερινό και ενώ ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν, δεν κατάφερε να φανεί. Οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ τον… εξαφάνισαν, ενώ στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

Ριέκα: Πρσκαλο, Βούκσεβιτς (Τσερίν 46’), Γκάλοβιτς (Βούτσκιτς 71’), Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ (Μπούσνια 81’), Αμπέμ, Λεπίνιτσα (Σελάχι 46’), Πάβιτσιτς, Αμπάς, Ντρμιτς (Όμπρεγκον 84’).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (Εσίτι 75′), Σβαμπ (Αουγκούστο 93′), Ελ Καντουρί (Μουργκ 67’), Μπίσεσβαρ (Καγκάβα 75′), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πάτησε» Θεσσαλονίκη και ντύνεται στα «ασπρόμαυρα» ο Σίντκλεϊ! (pics)

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» την Πόλη με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (vid)

Πόπη Τσαπανίδου: Πότε είναι η πρεμιέρα της στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Στους ομίλους με μπαλάρα! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.