ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Έδωσαν την Ανατολική Μεσόγειο στην Γαλλία οι ΗΠΑ;

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ αφήνουν την Γαλλία να παίζει μόνη της στα εξοπλιστικά της Ελλάδας;
Φρεγάτες: Έδωσαν την Ανατολική Μεσόγειο στην Γαλλία οι ΗΠΑ;

Φρεγάτες: Έδωσαν την Ανατολική Μεσόγειο στην Γαλλία οι ΗΠΑ; – Δώρο τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας στο Παρίσι από την Ουάσιγκτον;

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την Γαλλία και τη Naval Group να παίρνουν το συμβόλαιο για τις νέες ελληνικές φρεγάτες.

Πρόκειται για μία εξέλιξη (σ.σ. αν επιβεβαιωθεί) που εξέπληξε πολλούς στο αμυντικό ρεπορτάζ, αφού η Ουάσιγκτον μέχρι πριν λίγες ημέρες εμφανίζονταν ως ένας πολύ δυνατός παίκτης που ήθελε διακαώς το συμβόλαιο των νέων ελληνικών φρεγατών από την Αθήνα.

Όμως, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση των ισορροπιών, οι ΗΠΑ, μετά την ακύρωση του συμβολαίου της Naval Group με την Αυστραλία, για τα νέα αυστραλιανά υποβρύχια, αποφάσισαν να εξευμενίσουν το Παρίσι, βγαίνοντας από την εξίσωση των συνομιλιών για τις νέες ελληνικές φρεγάτες.

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ, με την εξέλιξη αυτή, αφήνουν την Γαλλία να παίζει μόνη της στα εξοπλιστικά της Ελλάδας (σ.σ. Rafale, Meteor, FDI-HN).

Tώρα, η Αθήνα θα πρέπει να λύσει τα τελευταία προβλήματα που θα προκύψουν από την επιλογή της γαλλικής λύσης, όπως η συνεργασία των Romeo που αγόρασε η Ελλάδα με τις Gowind (σ.σ. τρεις γαλλικές κορβέτες θα πάρει η Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση) και τις FDI-HN (σ.σ. Belharra).

Tην ίδια ώρα, οι Gowind μπορεί να μην παίρνουν Aster 30, όμως με τους με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά των drones, MICA, των 20 χλμ εμβέλειας μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει γνωστή η διαμόρφωση που θα επιλέξει η Ελλάδα για το κάθε σκάφος, είναι όμως βέβαιο, πως αν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, Παρίσι και Αθήνα θα έχουν βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στον τομέα της Άμυνας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Έδωσαν την Ανατολική Μεσόγειο στην Γαλλία οι ΗΠΑ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.