STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαρούχας, Σπάθας και Κάκος: Διαφωνία για το πέναλτι στους «Ζωσιμάδες»

Οι τρεις τους έδωσαν μια διαφορετική ερμηνεία για τη φάση του πέναλτι στο ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός
Βαρούχας, Σπάθας και Κάκος: Διαφωνία για το πέναλτι στους «Ζωσιμάδες»

Παναγιώτης Βαρούχας, Τάσος Κάκος και Ηλίας Σπάθας σχολίασαν το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Ολυμπιακό στο 2-1 των «Ζωσιμάδων».

Ο κανονισμός για το χέρι στήριξης και η πρόθεση δημιούργησαν διαφορετικές ερμηνείες από τους καθηγητές διαιτησίας, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους εξήγηση και ετυμηγορία για την επίμαχη φάση στο γήπεδο των Ιωαννίνων.

Αρχικά, ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε στην Αθλητική Κυριακή στην ΕΡΤ, το γεγονός ότι ναι μεν η μπάλα βρίσκει στο χέρι στήριξης του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά ακουμπά την παλάμη του ποδοσφαιριστή. Πράγμα που σημαίνε ότι πλέον το χέρι είναι επέκταση του σώματος του ποδοσφαιριστή και επομένως ο κ. Ευαγγέλου ορθώς έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την ίδια άποψη διατηρεί και ο Τάσος Κάκος, ο οποίος επισήμανε ακριβώς το ίδιο, ότι το χέρι στήριξης έχει μετατραπεί σε προέκταση του σώματος του παίκτη.

Διαφορετική άποψη είχε ο Ηλίας Σπάθας. Ο πρώην αρχιδιαιτητής μίλησε μέσα από τη συχνότητα του MEGA και την εκπομπή Super Μπάλα Live για τη φάση και έμεινε στο γεγονός πως δεν υπήρχε πρόθεση από τον Μολδαβό μπακ του Ολυμπιακού. Επομένως τόνισε ότι κακώς καταλογίστηκε παράβαση στην εν λόγω φάση.

«Το χέρι στην συγκεκριμένη φάση είναι σημείο στήριξης και δεν υπάρχει πέναλτι. Ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι, δεν υπάρχει παράβαση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σπάθας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαρούχας, Σπάθας και Κάκος: Διαφωνία για το πέναλτι στους «Ζωσιμάδες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.