ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογαν παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Οι αναφορές για τη Σμύρνη

«Φωτιά» στα Ελληνοτουρκικά θέλει να βάλει για ακόμη μια φορά ο Ερντογάν που παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με αναφορές για τη Σμύρνη.
Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογαν παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Οι αναφορές για τη Σμύρνη

Ελληνοτουρκικά: Την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία, μέσω του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που φαίνεται πως επιθυμεί με νύχια και με δόντια να στήσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αντιλαμβανόμενη την δυναμική που έδωσε στην Ελλάδα η συμφωνία με την Γαλλία και η απόκτηση των Belharra που τους έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη, οι Τούρκοι βρίσκονται σε σύγχυση γεγονός που τους οδηγεί για ακόμη μια φορά στα άκρα, εκτοξεύοντας απειλές προς την χώρα μας ακόμη και για πόλεμο.

Κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς από τις δηλώσεις του απόστρατου ναυάρχου Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ  είπε πως «Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στη Σμύρνη στις 15/5/1919»!

Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος χαρακτήρισε την Ελλάδας ως αδαή καθώς όπως δήλωσε με απειλητικό ύφος ακόμη και οι ΗΠΑ να σταθούν απέναντι από την Τουρκία θα αντισταθεί και θα υπερασπιστεί κάθε της δικαίωμα.

Η Τουρκία όμως δεν δείχνει να μένει εκεί καθώς έχει φροντίσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ομολογουμένως περίεργο σκηνικό πάνω από το Αιγαίο, με τις πτήσεις και τις παραβιάσεις των Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως χθες, Τετάρτη (20/10) περίπου 10 μαχητικά των Τούρκων προχώρησαν σε 22 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, με τις μάλιστα εξ αυτών να φτάνουν πάνω από Ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς οι κινήσεις της σε διπλωματικό επίπεδο φαίνεται πως έχουν στείλει τους γείτονες στα «σχοινιά», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η χώρα μας δεν αστειεύεται και προπάντων δεν υποκύπτει στο  «βρώμικο» παιχνίδι που επιθυμεί να παίξει και πάλι ο Ερντογάν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογαν παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Οι αναφορές για τη Σμύρνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.