ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Θρασύς Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και γι αυτό!

Χωρίς όριο η προκλητικότητα της Τουρκίας πλέον με τον Ακάρ να κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για κάτι που κάνει εδώ και... αιώνες η χώρα του.
Ελληνοτουρκικά: Θρασύς Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και γι αυτό!

Ελληνοτουρκικά: Το ακούσαμε κι αυτό από την Τουρκία. Οτι Ελλάδα και Κύπρος έχουν επεκτατικές τάσεις! Ναι κι όμως το εκστόμισε ο Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ. Αυτό την ώρα που οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο τα Bayraktar προκαλώντας εκ νέου!

Συνεχίζοντας την τακτική της των δήθεν αδικημένων η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παίζει τον ρόλο της… κατατρεγμένης Τουρκίας που απειλείται και κινδυνεύει από τις άλλες χώρες και ειδικότερα τη δική μας.

Ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, με την Τουρκία να διεκδικεί με άκρως προκλητικό και απειλητικό τρόπο σε πολλές χώρες πράγματα που δεν δικαιούται.

Ένας από όσους εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φανατισμένη πολιτική του Ερντογάν, είναι βεβαίως ο Ακάρ, ο οποίος ως πρώην κορυφαίο στρατιωτικό στέλεχος της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ακραίoς στις απόψεις του.

Ελληνοτουρκικά: Ο Ακάρ απείλησε Ελλάδα και Κύπρο με του S-400

Αυτή τη φορά ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την χώρα μας ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ασκεί επεκτατική πολιτική!

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, ο Ακάρ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο θέμα των S-400 και F-16,

«Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε επίμονοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε.

«Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι: «Οι S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως τα S-300 χρησιμοποιούνται εντός της συμμαχίας του NATO, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από εμάς», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί αποθήκευση του συστήματος ή πραγματική ενεργοποίηση.

Μιλώντας για την προμήθεια των μαχητικών F-16, ο Ακάρ είπε: «Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, φυσικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής που βρίσκεται».

Καταλήγοντας ο Ακάρ ισχυρίστηκε Ελλάδα εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις: «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Θρασύς Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και γι αυτό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.