ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία: Σώθηκε στο 90+5′ και πέρασε η Λίβερπουλ – Μαζί της οι Τσέλσι και Τότεναμ

Αναλυτικά το αποτελέσματα στο League Cup, στην Αγγλία
Αγγλία: Σώθηκε στο 90+5′ και πέρασε η Λίβερπουλ – Μαζί της οι Τσέλσι και Τότεναμ

Αγγλία: Με τον Κώστα Τσιμίκα να παίζει βασικός, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup χάρη στο 5-4 επί της Λέστερ στα πέναλτι.

Συγκλονιστικό το ματς, με τον Τζέιμι Βάρντι στο 9′ και το 13′ να δίνει σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η Λίβερπουλ απάντησε στο 19′ με σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (είχε συμμετοχή στη φάση και ο Τσιμίκας), προτού ο Μάντισον γράψει το 1-3 στο 33′ με δυνατό σουτ.

Ο Βάρντι άγγιξε το 1-4 (δοκάρι στο 38′) και η Λέστερ απείλησε εκ νέου στο β’ ημίχρονο, όμως τότε αφυπνίστηκε η κόκκινη φανέλα που υπήρχε στο άλλο μισό του γηπέδου.

Στο 68ο λεπτό, ο Τσιμίκας βρήκε τον φορμαρισμένο Ζότα και εκείνος μείωσε σε 2-3 με σπουδαίο σουτ, ενώ στο 90+5′ ο Μιναμίνο έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (3-3), στέλνοντας το ματς  στη διαδικασία των πέναλτι!

Εκεί η Λίβερπουλ δεν βρήκε δίχτυα με τον Μιναμίνο, όμως από τη στιγμή που η Λέστερ δεν το έκανε με δύο παίκτες (Τόμας, Μπέρτραντ), το τελικό αποτέλεσμα έγραψε 5-4.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (46′ Ζότα), Κουμετιό (46′ Κονατέ), Γκόμεζ, Τσιμίκας (80′ Μπεκ), Μόρτον (46′ Μίλνερ), Χέντερσον (59′ Κεϊτά), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γουίλιαμς, Μιναμίνο, Φιρμίνο

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ρικάρντο (42′ Ολμπράιτον), Εντιντί, Σογιουντσού (60′ Βέστεγκααρντ), Τόμας, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Ντούσμπερι-Χολ (60′ Μπέρτραντ), Μάντισον, Ντάκα (56′ Ιχεανάτσο), Βάρντι

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι των πολλών απουσιών κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Μπρέντφορντ χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 80′ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Γιάνσον, ενώ στο 85′ ο Πούλισιτς κέρδισε πέναλτι και ο Ζορζίνιο έγραψε το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Τέλος, η Τότεναμ νίκησε 2-1 τη Γουέστ Χαμ, με τους Μπέργκουιν (29′) και Μόουρα (34′) να σκοράρουν για τους γηπεδούχους (για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπάουεν στο 32′).

Αγγλία: Τα αποτελέσματα στα προημιτελικά του League Cup

Άρσεναλ – Σάντερλαντ 5-1

Λίβερπουλ – Λέστερ 5-4 πέν. (3-3 κ.δ.)

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-2

Τότεναμ – Γουέστ Χαμ 2-1

 

To πρόγραμμα των ημιτελικών

Τσέλσι – Τότεναμ

Άρσεναλ – Λίβερπουλ

Τότεναμ – Τσέλσι

Λίβερπουλ – Άρσεναλ

  • Οι πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών θα γίνουν στα μέσα της εβδομάδας που αρχίζει στις 3 Ιανουαρίου
  • Οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στα μέσα της εβδομάδας που αρχίζει στις 10 Ιανουαρίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγγλία: Σώθηκε στο 90+5′ και πέρασε η Λίβερπουλ – Μαζί της οι Τσέλσι και Τότεναμ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.