ΚΟΣΜΟΣ

Ασβός στην Ισπανία βρήκε χρυσά νομίσματα από την Κωνσταντινούπολη και την Θεσσαλονίκη

Ούτε εκπαιδευμένο λαγωνικό να ήταν αυτός ο ασβός που βρήκε έναν σπουδαίο αρχαίο θησαυρό στην Ισπανία.
Ασβός στην Ισπανία βρήκε χρυσά νομίσματα από την Κωνσταντινούπολη και την Θεσσαλονίκη

Απίστευτη, ιστορική ανακάλυψη στην Ισπανία, όταν πεινασμένος ασβός, σκάβοντας το έδαφος για μέρες βρήκε έναν τεράστιο θησαυρό! Έναν θησαυρό που έχει να κάνει με νομίσματα από την Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «haberler.com» ο θησαυρός 209 ρωμαϊκών νομισμάτων που βρέθηκε σε μια σπηλιά στη βόρεια Ισπανία, θεωρείται «εξαιρετική ανακάλυψη» από τους ερευνητές! Το απίστευτο ήταν ότι την ανακάλυψη έκανε ένας ασβός που αναζητούσε απεγνωσμένα τροφή.

Στην έρευνα, μαθεύτηκε ότι τα νομίσματα παράγονταν στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη και χρονολογούνται μεταξύ του 3ου και του 5ου αιώνα μ.Χ., τα νομίσματα εντοπίστηκαν λίγα μέτρα από τη φωλιά ενός ασβού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ασβός κινήθηκε νωρίτερα για τροφή λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή. Έτσι έσκαψε τις ρωγμές κοντά στη φωλιά του με την ελπίδα να βρει σκουλήκια.

Ο αρχαιολόγος Alfonso Fanjul Peraza είπε ότι το ζώο πιθανότατα βρήκε αυτά τα ρωμαϊκά νομίσματα που παράγονταν σε διάφορες περιοχές όπως η Κωνσταντινούπολη και η Θεσσαλονίκη ενώ έψαχνε για σκουλήκια.

Τα περισσότερα νομίσματα ήταν από χαλκό και μπρούτζο. Διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο νόμισμα ανάμεσά τους ήταν 8 γραμμαρίων και παρήχθη στο Λονδίνο, το οποίο βρισκόταν εντός των συνόρων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός ρωμαϊκών νομισμάτων που έχει βρεθεί ποτέ σε σπήλαιο στη βόρεια Ισπανία», έγραψαν οι ερευνητές.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτά τα νομίσματα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου θησαυρού που έχει διατηρηθεί ασφαλής λόγω της πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα να επιστρέψουν στην τοποθεσία για περαιτέρω ανασκαφές.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον θησαυρό

Ασβός αναζητώντας φαγητό στην Ισπανία, βρήκε χρυσά νομίσματα από αρχαίο θησαυρό της Κωνσταντινούπολης και την Θεσσαλονίκης! Ασβός αναζητώντας φαγητό στην Ισπανία, βρήκε χρυσά νομίσματα από αρχαίο θησαυρό της Κωνσταντινούπολης και την Θεσσαλονίκης! Ασβός αναζητώντας φαγητό στην Ισπανία, βρήκε χρυσά νομίσματα από αρχαίο θησαυρό της Κωνσταντινούπολης και την Θεσσαλονίκης! Ασβός αναζητώντας φαγητό στην Ισπανία, βρήκε χρυσά νομίσματα από αρχαίο θησαυρό της Κωνσταντινούπολης και την Θεσσαλονίκης! Ασβός αναζητώντας φαγητό στην Ισπανία, βρήκε χρυσά νομίσματα από αρχαίο θησαυρό της Κωνσταντινούπολης και την Θεσσαλονίκης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασβός στην Ισπανία βρήκε χρυσά νομίσματα από την Κωνσταντινούπολη και την Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.