ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει με δημιουργία από πλάγιο

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα και τις προσωπικότητες που φέτος μέτρησαν στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει με δημιουργία από πλάγιο

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στα Ιωάννινα, για να πάρει την ισοπαλία, φτάνοντας να σκοράρει με δημιουργία από ένα πλάγιο.

Με δύο φάσεις όλες κι όλες, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος σε αυτή την εικόνα. Να μην έχει καλή δημιουργία και γενικά να προβληματίζεται για να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή. Αυτή φέτος είναι γενικά η εικόνα του.

Με ελάχιστες εξάρσεις. Ειδικά στα εκτός έδρας ματς δεν έχει να θυμάται καλά ματς. Απλά νίκες από τις πολλές προσωπικότητες που έχει. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Ελ Αραμπί που βρήκε δίχτυα. Σε μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο του Λαλά. Ναι από πλάγιο του Γάλλου μπακ.

Ο Ελ Αραμπί ήταν πλάτη με το τέρμα, γύρισε, σούταρε και σκόραρε. Αυτή ήταν η μία αξιόλογη φάση. Οι άλλες δύο ήταν το δοκάρι του Λαλά και το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, που έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Καραχάλιος.

Το να βάζει γκολ ο Ολυμπιακός με τέτοια φάση, επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς είναι κάτι που και ο ίδιος δεν θα θέλει να σχολιάσει.

Οι πρωταθλητές δεν έδειξαν, ξανά, τον καλό τους εαυτό. Αυτό το κάνουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Μπορεί να είναι συσσωρευμένη κούραση, δύο ετών, όπως λέει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μπορεί να είναι όμως και από το ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών. Όπως του Μαντί Καμαρά, αλλά και από το ότι οι μεταγραφές του καλοκαιριού για εξτρέμ δεν έχουν βοηθήσει. Ο Γκάρι Ροντρίγκες πασχίζει να κάνει κάτι, αλλά μάταια. Οι Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες είναι… εκτός. Επίσης δεν μπαίνουν στο κάδρο της επιθετικής λειτουργίας τα μπακ. Άντε με μερικές εξάρσεις να το κάνει ο Κένι Λαλά.

Η όλη εικόνα υπάρχει από την αρχή της σεζόν. Οι ερυιρόλευκοι όμως έχουν πολλούς παίκτες με προσωπικότητα. Που συμβάλουν τα μέγιστα σε αυτή την πορεία για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. Κάτι που δεν έχουν οι άλλες ομάδες.

Οι Εμβιλά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Σωκράτης, Βατσλίκ είναι οι κολώνες από το ξεκίνημα. Να εμψυχώνουν, να ξεκολλούν την ομάδα και γενικά να δίνουν αυτό που χρειάζεται και στους συμπαίκτες τους. Την ψυχολογία.  Η μεγάλη απουσία εδώ είναι του Κώστα Φορτούνη. Ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής λείπει. Το κενό του αποδεικνύεται μεγάλο. Γιατί ξέρει πως να αλλάζει την εικόνα ενός αγώνα. Πως να βγάζει φάσεις, να σκοράρει και να προσφέρει νίκες σε δύσκολα παιχνίδια.

https://youtu.be/GzltbmV54VQ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει με δημιουργία από πλάγιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!