ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΑΪ: Φτιάχνουν κλίμα υποχωρητικότητας – To εγκώμιο της «ισχυρής Τουρκίας» έπλεξε ο Δημήτρης Οικονόμου!

Λίγες ώρες πριν επισκεφτεί τον Τζο Μπάιντεν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Δημήτρης Οικονόμου... αποθέωσε την ισχύ της Τουρκίας.
ΣΚΑΪ: Φτιάχνουν κλίμα υποχωρητικότητας – To εγκώμιο της «ισχυρής Τουρκίας» έπλεξε ο Δημήτρης Οικονόμου!

Δημήτρης Οικονόμου: Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, που δυστυχώς αυξάνονται οι υποχωρητικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ κάνουν ένα αδιανόητο «σιγοντάρισμα» στον ενδοτισμό που θα ζήλευε ακόμα και δημοσιογραφικό μέσο της Τουρκίας!

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Οικονόμου σε μια αποστροφή του λόγου του κατά την διάρκεια της εκπομπής του, έπλεξε το… εγκώμιο της «ισχυρής Τουρκίας», τόσο που κάποιος θα μπορούσε να αμφιβάλλει αν παρακολουθεί εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης!

Ο Έλληνας δημοσιογράφος είπε:

«Ότι και να λέμε εμείς οι Έλληνες για την Τουρκία, η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, ισχυρή χώρα, με στρατηγική σημασία για πάρα πολλούς και παίζει πάντα έναν ρόλο».

Σαφέστατα πρόκειται για παραλλαγή του γνωστού ενδοτικού αφηγήματος: «Δηλαδή τι θέλετε; Πόλεμο;».

Θα ήταν… καχύποπτος και «συνωμοσιολόγος» κάποιος αν σκεφτόταν πως τέτοιες θλιβερές δηλώσεις προλειαίνουν το έδαφος για οδυνηρούς συμβιβασμούς, που κάποιοι μεθοδεύουν; Και γιατί άραγε να εκφράζονται τέτοιες θέσεις από το… αγαπημένο κόμμα της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν την συνάντηση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον;

Γιατί πρέπει να «πιπιλίζεται» καθημερινά στο μυαλό του Έλληνα πολίτη πως η Τουρκία είναι… μεγάλη και ισχυρή χώρα; Γιατί πρέπει να μεγεθύνονται οι δυνατότητες της γειτονικής χώρας και να μην αναδεικνύονται οι μεγάλες αδυναμίες της; Μήπως γιατί επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα φοβικό κλίμα, μια γενικευμένη απαισιοδοξία, μια αίσθηση προεξοφλούμενης ήττας, που θα διευκολύνει τις εξωφρενικές αξιώσεις της Τουρκίας;

Οφείλουμε να αναλογιστούμε πως ένας δημοσιογράφος φέρει μεγάλη ευθύνη για τα όσα εμπνέει στο κοινό που απευθύνεται. Σχόλια τέτοιου τύπου που προωθούν έμμεσα την εθνική υποχωρητικότητα, λειτουργούν άκρως επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Το ηθικό του λαού θα έπρεπε να τονώνεται με κάθε ευκαιρία, και όχι να καταρρακώνεται με δημοσιογραφικά «συνθήματα» εθελοδουλίας.

Δεν μας αρκεί που έχουμε εντός συνόρων την απαράδεκτη ανθελληνική δράση του ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν μας αρκεί που έχουμε τις αχαρακτήριστες δηλώσεις πολιτικών (όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου που είπε πως το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη), έχουμε και δημοσιογραφικές εκπομπές να αποθεώνουν την Τουρκία!

Ειδικά σε αυτή την εποχή που οι διεθνείς ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και τα κράτη βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας θα όφειλε να τηρεί μια πιο σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Ο Ερντογάν έχει ένα πλήθος από μιντιακά μέσα στη χώρα του για να… αυτο – αποθεώνεται και να προβάλλει την υποτιθέμενη ισχύ του. Δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθούν και ελληνικά μέσα σε αυτό το έργο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΚΑΪ: Φτιάχνουν κλίμα υποχωρητικότητας – To εγκώμιο της «ισχυρής Τουρκίας» έπλεξε ο Δημήτρης Οικονόμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.