ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Σειρά για τα ΑΦΜ με λήγοντα το 7 στις εκδόσεις

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας και διπλώματος μέσω σειράς προτεραιότητας με τα ΑΦΜ.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Σειρά για τα ΑΦΜ με λήγοντα το 7 στις εκδόσεις

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Μεγάλη είναι η κίνηση στην πλατφόρμα της Κυβέρνησης wallet.gov.gr με τις αιτήσεις για ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης να είναι ήδη χιλιάδες.

Από σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου τα ΑΦΜ που μπορούν να μπουν σήμερα στο Gov.gr Wallet είναι αυτά τα οποία έχουν λήγοντα αριθμό τον αριθμό 7.

Η διαδικασία ορίζει πως κάθε μέρα και ένας ακόμη λήγοντας αριθμός γίνεται διαθέσιμος στην πλατφόρμα για αιτήσεις και σε λίγες μέρες όλα τα ΑΦΜ θα γίνονται δεκτά για την αίτηση έκδοσης.

Έτσι πλέον μέχρι στιγμής οι πολίτες οι οποίοι έχουν αριθμό ΑΦΜ που τελειώνει από 1 εως 7 μπορούν να κατεβάσουν την ταυτότητά τους και το δίπλωμά τους και να τα έχουν σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τους.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Έτσι κάνετε την έκδοση

Στο Sportime σας έχουμε ενημερώσει ακριβώς για το ποια στοιχεία θα αποθηκεύονται πλέον στο κινητό σας και θα είναι διαθέσιμα κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για τη διαδικασία έκδοσης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Κατεβάστε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στα κινητά σας (είναι διαθέσιμη στα app stores τόσο για android όσο και για iOS συστήματα.
  • Ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με την είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxisnet. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε είτε καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είτε να να έχετε βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή σας μέσω του gov.gr
  • Δώστε άδεια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή
  • Δημιουργήστε και αποθηκεύστε αντίγραφα της ταυτότητάς σας και του διπλώματός σας. Αρχικά επιλέγετε ποιο έγγραφο θέλετε να εκδωθεί και στη συνέχεια μέσω SMS με έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγεται στην εφαρμογή δημιουργείτε το έγγραφο.

Ειδήσεις σήμερα

Μέχρι και κινητά πολιτικών αρχηγών παρακολουθούνται, άλλα ο πολίτης θα έχει ψηφιακή ταυτότητα «για το καλό του»!

Fuel Pass 2: Αυτά τα ΑΦΜ πρέπει να κάνουν σήμερα την αίτηση στο vouchers.gov.gr

Βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα voucher με ΕΣΠΑ – Εδώ μπαίνετε!

Ο Αρκάς δεν είναι πια Αρκάς – Τι έχει συμβεί;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Σειρά για τα ΑΦΜ με λήγοντα το 7 στις εκδόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις