ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό έγινε με τον Βρουσάι – Η εξήγηση για Κούτρη, Λάιντνερ και Γκάρι – Τι τρέχει με Καμαρά;

Ο ορθολογισμός επανήλθε στον καταρτισμό της ευρωπαϊκής λίστας στον Ολυμπιακό, με την τελική 24άδα να βγάζει (πλέον) νόημα.
Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό έγινε με τον Βρουσάι – Η εξήγηση για Κούτρη, Λάιντνερ και Γκάρι – Τι τρέχει με Καμαρά;

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή του λίστα για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Κάρλος Κορμπεράν δείχνει να επιθυμεί να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά σε επιλογές που βγάζουν νόημα. Τουλάχιστον σε όσους παρατηρούμε τα πράγματα απέξω. Πίσω από τις λέξεις για Κούτρη, Λάιντνερ, Γκάρι Ροντρίγκες, Βρουσάι και Καμαρά.

Μικρή υπενθύμιση και εξήγηση για τον καταρτισμό της λίστας στην UEFA. Αν μια ομάδα, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, επιθυμεί να εξαντλήσει τους 25 παίκτες που δικαιούται, ο τρόπος είναι ο εξής;

  • 4 παίκτες που να προέρχονται από τις ακαδημίες (ήτοι, τρία χρόνια μίνιμουμ σε αυτές)
  • 4 παίκτες που να έχουν δικαίωμα συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας
  • 17 παίκτες χωρίς κάποιο κριτήριο.

 

Ο Ολυμπιακός έκανε το φυσιολογικό με τον Βρουσάι

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για το πόσο λάθος ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς στην περίπτωση του Μάριου Βρουσάι. Παιδί του Ολυμπιακού, εξαιρετικός χαρακτήρας, ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Όσες φορές κλήθηκε να παίξει, μια χαρά απόδοση είχε. Όταν του ζητήθηκε για τις ανάγκες της ομάδας να παίξει δεξί μπακ, έσκυψε το κεφάλι και τα έδωσε όλα.

Πόσο καλύτερος είναι από τον Μάριο ο Ραντζέλοβιτς; Ή γα να το γράψουμε διαφορετικά; Μήπως θα είχε προσφέρει περισσότερα αν είχε πάρει τις ευκαιρίες του Σέρβου εξτρέμ; Για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός να επενδύει στον «γυάλινο» Γκάρι Ροντρίγκες και όχι σε ένα δικό του παιδί. Μην ξεχνάμε και το γκολ του που είχε κρίνει ντέρμπι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην «Ένωση» στη μόνη περίοδο που ο ίδιος ένιωθε βασικός.

Πέρα από τα παραπάνω όμως. Ο Βρουσάι δεν «τρώει» θέση από κανέναν στη λίστα του Ολυμπιακού. Διότι, Τζολακης και Ανδρούτσος ήταν οι μόνοι της ακαδημίας στη λίστα, Αυτός ήταν ο λόγος που στις λίστες με Χάιφα και Σλόβαν δηλώθηκαν 23 παίκτες! και ήρθαν έτσι τα πράγματα που ο Ολυμπιακός δεν είχε παίκτες να βάλει στην παράταση της Μπρατισλάβας! Ανήκουστο! Ο Κορμπεράν έκανε το φυσιολογικό.

Λογική η επιλογή Κούτρη αντί Λάιντνερ

Η ετοιμότητα του Λάιντνερ αποτελεί ένα ερωτηματικό. Αυτό που καταλαβαίνουμε όμως είναι πως ο Κορμπεράν τον θεωρεί λιγότερο έτοιμο από τον Ρέαμπτσιουκ. Όχι, δεν μπορούσε να έχει και τους δύο στη λίστα ο Ισπανός κόουτς. Σε συνέχεια των προηγούμενων, θυμίζω πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει και τέσσερις Έλληνες. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τέθηκε νοκ-άουτ με τραυματισμό. Άρα έμειναν Μανωλάς, Μπουχαλάκης και Μασούρας. Ο Κορμπεράν προτίμησε –έχοντας και την επιλογή του Κούτρη- να θυσιάσει τον Λάιντνερ για να πάρει κάποιον άλλον.

Η τελευταία ευκαιρία σε Γκάρι και το ερωτηματικό για Καμαρά

Ο Γκάρι Ροντρίγκες υπέστη θλάση μεταγενέστερα από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Κι όμως, Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι μέσα στη λίστα, ενώ ο πρώην επιθετικός του Άρη όχι. Μάλλον η φήμη για ατόπημα συμπεριφορά του Αμπουμπακάρ Καμαρά επιβεβαιώνεται.
΄
Όσον αφορά τον Γκάρι τώρα. Ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει να έχει ένα εξτρέμ, έστω και στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Θα είναι έτοιμος; Οριακά. Πάντως, το status δεν αλλάζει. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει μετρημένα ψωμιά στον Ολυμπιακό.

Αθλητικές ειδήσεις

Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός! Εκεί πάει ο Χατζηδιάκος

Γέλιο μέχρι δακρύων με την περιγραφή Θαναηλάκη

Παναθηναϊκός: Αυτά είναι τα λάθη που έκανε ο Γιοβάνοβιτς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό έγινε με τον Βρουσάι – Η εξήγηση για Κούτρη, Λάιντνερ και Γκάρι – Τι τρέχει με Καμαρά;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…