ΜΠΑΣΚΕΤ

Super Cup με πρώτη υποψία ντέρμπι αιωνίων

Στην Ρόδο θα κριθεί το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς και ταυτόχρονα η πιθανότητα να τον διεκδικήσουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό φαίνεται πολύ μεγάλη.
Super Cup με πρώτη υποψία ντέρμπι αιωνίων

Το Super Cup που διοργανώνει για 3η χρονιά ο ΕΣΑΚΕ ανοίγει τις πύλες του στην Ρόδο με τους ημιτελικούς και με το ενδιαφέρον αυξημένο.

Στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup (17:00) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον οικοδεσπότη Κολοσσό ενώ στο δεύτερο (21:00) ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ενισχυμένο Προμηθέα Πάτρας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κολοσσός πήρε τη θέση της τέταρτης στην περσινή κατάταξη της Basket League, Λάρισας η οποία δε συνεχίζει στο επαγγελματικό μπάσκετ. Επίσης ο Προμηθέας και ο Παναθηναϊκός είναι οι ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η Ρόδος ανέλαβε να διοργανώσει το Super Cup κι έτσι ο Κολοσσός θα είναι παρών. Αρκετά παράπονα εκφράστηκαν σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων που είναι κάπως «αλμυρές» για να το πούμε κομψά- ενώ έγιναν διάφορα με την απαγόρευση των οργανωμένων οπαδών.

Η διοργάνωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα η επέκταση της συνεργασίας του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ που θα έχει και πάλι τα δικαιώματα της Basket League. Ελπίζουμε με περισσότερο σεβασμό προς το κοινό και με περισσότερες «φρέσκιες» ιδέες.

Πέραν τούτων και με κάθε σεβασμό στις ομάδες που συμμετέχουν, η πιθανότητα να έχουμε τους δύο «αιωνίους» να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς είναι πολλές. Ο Ολυμπιακός που θέλει να συνεχίσει τους τίτλους του μετά το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός προκειμένου να ανακάμψει και να δείξει ότι επιστρέφει δριμύτερος.

Για να συμβεί αυτό (που είναι πολύ πιθανό) θα πρέπει πρώτα να περάσουν τους ημιτελικούς. Ο Ολυμπιακός έχει να ξεπεράσει το θέμα του Κώστα Σλούκα που δεν αγωνίστηκε στους φιλικούς αγώνες της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός δε θα έχει στις τάξεις του τον Νέιτ Γουόλτερς που υπέστη θλάση αλλά αναμένεται να είναι παρόντες οι Μάριους Γκριγκόνις και Ματέους Πονίτκα. 

Το πρώτο τζάμπολ, λοιπόν, θα γίνει στη Ρόδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super Cup με πρώτη υποψία ντέρμπι αιωνίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.