ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός- Προμηθέας Πάτρας 93-65: Φουλαριστός για τον πρώτο τίτλο (vids)

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι βρίσκεται αρκετές ταχύτητες παραπάνω κι ετοιμάζεται να διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο»
Ολυμπιακός- Προμηθέας Πάτρας 93-65: Φουλαριστός για τον πρώτο τίτλο (vids)

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας (93-65) στον ημιτελικό του Super Cup και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου με 72-67.







Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο άνετος στη νίκη του επί των Πατρινών οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι σαφώς καλύτεροι συγκριτικά με την περσινή ομάδα. Αυτό όμως ισχύει και για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αφενός μεν διατήρησαν ένα βασικό κορμό 8 παικτών, από την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ ενώ αγωνίστηκε και στο φάιναλ φορ της Euroleague ενώ παράλληλα απέκτησε περισσότερο βάθος με στοχευμένες και ποιοτικές προσθήκες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα ιδιαίτερα «επιθετική» στην άμυνά της ενώ η διατήρηση του βασικού κορμού της, τη βοηθά να διατηρεί αυτοματισμούς στη λειτουργία της.

Ως εκ τούτου οι Πειραιώτες με την καλή τους άμυνα «τιμώρησαν» κάθε λάθος του αντιπάλου ειδικά στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Τότε που το «εύθραυστο» 32-27 του 15’30’’ έγινε 43-30 στο 17’ και ουσιαστικά θεμελίωσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού.







Στην 3η περίοδο η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους αφού ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι η αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Με το σκορ στο 72-51 στο 32’, οι Πειραιώτες είχαν ήδη 19 πόντους από λάθη αντιπάλου και 18 από τον αιφνιδιασμό, δύο στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πολλά.

Ο Γουόκαπ με τον Πίτερς και τον Μπόλομποϊ άρχισαν να συμπληρώνουν την παραγωγικότητα του Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα οφθαλμών. Ο Λούντζης πήρε σειρά με 3/3 τρίποντα για να στείλει το σκορ στο +28 (συγκεκριμένα 85-57) και οι «ερυθρόλευκοι» κάλπαζαν προς την άνετη νίκη παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ.







Ο Προμηθέας είχε τον Τζο Γιανγκ (τον παίκτη δηλαδή που προορίζεται για βασικό επιθετικό όπλο αφού είναι σεσημασμένος σκόρερ) στα 1/14 σουτ ενώ από ένα σημείο και μετά αποδιοργανώθηκε απέναντι στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.







Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11, Κάνααν 3, Φαλ 2, Βεζένκοφ 19, Παπανικολάου 8, Λούντζης 11, Λαρεντζάκης, Πάπας, Σλούκας 7, Μπόλομποϊ 12, Πίτερς 17, ΜακΚίσικ 3

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Γιανγκ 3, Γκίκας 5, Κακλαμανάκης 4, Σίμπσον 16, Κουλμπόκα 14, Κάουαν 11, Κόντιτ 4, Πλώτας, Τσαϊρέλης 4, Μουράτος 2, Χέλεμς 2, Τανούλης.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός- Προμηθέας Πάτρας 93-65: Φουλαριστός για τον πρώτο τίτλο (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College