ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ιτούδης που «έδεσε» κόμπο τον Μπαρτζώκα σε τρία ματς που ήταν στο Ευρωμπάσκετ;

Έπαθε και έμαθε ο κόουτς Ιτούδης από το στραπάτσο στο Ευρωμπάσκετ με την Ελλάδα και με τη Φενέρ εμφανίζεται διαφορετικός.
Ο Ιτούδης που «έδεσε» κόμπο τον Μπαρτζώκα σε τρία ματς που ήταν στο Ευρωμπάσκετ;

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Για την συμπεριφορά του και τα κατορθώματά του. Η Φενερμπαχτσέ μοιάζει πιο διαβασμένη από τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague μέχρι στιγμής. Απορία: Ο κόουτς Ιτούδης στο Ευρωμπάσκετ γιατί δεν εφάρμοσε την ίδια φιλοσοφία με την Εθνική Ελλάδας;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τη συμπεριφορά του κόουτς Ιτούδη. Αυτή αναλύθηκε από το Sportime. Όσον αφορά την πορεία του ως κόουτς, επίσης πιστώνεται περισσότερα από όσα έχει στην πραγματικότητα καταφέρει. Ταπεινή μου γνώμη αυτή, βέβαια. Απλώς, στην οκταετία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν είχε τη δυνατότητα να πάρει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες.

Πολλές ή λίγες. Για να τα βάλουμε σε μία τάξη μεγέθους. Ο Ομπράντοβιτς σε 13 χρόνια με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όταν ανέλαβε δεν ήταν το μέγεθος που ήταν η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη, πήρε πέντε. Δηλαδή σχεδόν μία ανά 2,5 χρόνια. Ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε μία ανά τέσσερα χρόνια. Απλή καταγραφή αριθμητικών δεδομένων.

Ο Ιτούδης έχει δέσει κόμπο των Μπαρτζώκα

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο παιχνίδι Ολυμπιακού και Φενερμπαχτσέ, στα επόμενα τρία παιχνίδια ο κόουτς Ιτούδης έχει εμφανίσει μια ομάδα καλύτερα διαβασμένη και προετοιμασμένη στο παρκέ. Στο δεύτερο παιχνίδι, όλα τα σουτ των παικτών του Ολυμπιακού ήταν με χέρια μπροστά, οι βοήθειες στην άμυνα συνεχείς, η αδύνατη πλευρά πάντα «θωρακισμένη».

Στο πρώτο παιχνίδι στην Πόλη, έκοψε τα PnR, συνέχισε την άμυνα ψηλά, δέχθηκε λίγα «κοψίματα» στην καρδιά της ρακέτας, αλλά ηττήθηκε για δύο λόγους. Για τα δύο εξωπραγματικά σουτ στο φινάλε των Βεζένκοφ και Σλούκα και νωρίτερα, διότι ποτέ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις waive επιθέσεις του Σλούκα.

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, βρήκε αντίδοτο και σε αυτό, ενώ σταμάτησε εντελώς και η τροφοδοσία στον Μπλακ. Ο τρόπος που σφύριζαν οι διαιτητές επέτρεψε στους παίκτες του να παίξουν μπασκετικό ξύλο, στο κρίσιμο τελευταίο σημείου του παιχνιδιού ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να βρει λύση στα weak side τρίποντα του Πιερ, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να κλείνει στον Μότλεϊ και να τιμωρείται με μακρινά σουτ και το πράγμα… τελείωσε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Οι προσαρμογές, τα μπάτζετ και η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Πολλοί αναφέρουν τον παράγοντα μπάτζετ στο μπάσκετ και συγκεκριμένα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενερμπαχτσέ. Τι να συζητήσουμε. Για τον Ολυμπιακό ακόμα και να αποκλειστεί στο Game 5 δεν είναι αποτυχία κι ας μην μπορούν να αντιληφθεί ο κόσμος του. Για τη Φενέρ που ξεκίνησε με 9-1 και έμεινε 8η για να παίξει με την καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου, είναι ήδη μια αποτυχία που όμως μπορεί να διορθωθεί. Αλλά αν τελικά δεν διορθωθεί, θα μιλάμε για κάζο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε προσαρμογές ζηλευτές στα παιχνίδια, περιόρισε την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, πήγε τα παιχνίδια σε πιο χαμηλό σκορ, γεγονός πως μοιάζει να βολεύει την ομάδα του. Το να έχεις βέβαια τρομερά επιθετικά όπλα στο ρόστερ και η επιλογή σου να είναι η άμυνα, καταδεικνύει δύο πράγματα. Πρώτον, το τι είσαι ικανός να κάνεις καλύτερα ως κόουτς. Να τους «μπλοκάρω»; Ας τους «μπλοκάρω». Δεν είναι ιδανικό, είναι αποτελεσματικό. Δεύτερον: Το ότι οι παίκτες σου παίζουν για πάρτη σου.

Η απορία θα μένει πάντως. Ο Δημήτρης Ιτούδης στον πάγκο της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, σε εκείνο το παιχνίδι με την Γερμανία για ποιο λόγο δεν εμφάνισε αυτό το μπασκετικό σχέδιο και πήγαμε σε ένα παιχνίδι run n gun μπάσκετ, το οποίο ήταν ταμάμ για τους παίκτες των Γερμανών;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ιτούδης που «έδεσε» κόμπο τον Μπαρτζώκα σε τρία ματς που ήταν στο Ευρωμπάσκετ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.