ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε στο ντεμπούτο του Τερίμ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο.
Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε στο ντεμπούτο του Τερίμ

Όλα πήγαν βάσει σχεδίου… Στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε δικαιώματα και επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Παρουσιάστηκε σοβαρός, διαβασμένος και με ένα πλάνο που βγήκε.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν μία ομάδα που από την αρχή έπαιζε για να μη χάσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να μπει το πρώτο γκολ σχετικά νωρίς για να φύγει το άγχος. Το κατάφεραν οι «πράσινοι» και κάπως έτσι πήραν μία σχετικά εύκολη νίκη.

Είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος από τώρα τι θέλει να αλλάξει ο Τερίμ. Ωστόσο, φάνηκαν κάποιες διαφορές. Πίεση ψηλά, κάποια τρικ στα στημένα και εξτρέμ να παίζουν με το ανάποδο πόδι ήταν ορισμένες πινελιές του Τούρκου. Στα αρνητικά ότι και πάλι υπήρχαν προβλήματα στην αμυντική μετάβαση. Οι κακές συνήθειες ούτως ή άλλως δεν θα φύγουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτό μπορούσε, αυτό έκανε. Ήταν κομβικές οι απουσίες των δύο βασικών του στόπερ, ενώ είναι εμφανές και το έλλειμμα ποιότητας. Ακόμη και στις φάσεις που δημιούργησαν οι Ηπειρώτες, οι τελικές επιλογές δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

Το ματς

Δυνατά από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο Παναθηναϊκός. Ήταν εμφανής η διάθεση να βρει ένα γκολ. Θα μπορούσε να το έχει καταφέρει στο πρώτο τέταρτο, τελικά το πέτυχε στο 25′ με τον Ιωαννίδη μετά από μία τρομερή έμπνευση του Μπερνάρ.

Έβρισκαν φάσεις οι «πράσινοι» έστω και εάν είχαν να αντιμετωπίσουν ένα αμυντικό τείχος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα περίμενε όλος πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε να ψάξει κάποιες αντεπιθέσεις. Είχε μία στο 17′ με τον Μπρινιόλι να αντιδρά σωστά. Γενικά ο Ιταλός παρουσιάστηκε σταθερός. Δεν του έτυχαν οι μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ενέπνεε μετά από καιρό σιγουριά.

Ο Τερίμ από τον πάγκο μιλούσε αρκετά. Είτε για να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του είτε για να τους εξηγεί τι θέλει να κάνουν. Από κόρνερ στο 35′ ο Βαγιαννίδης είχε δοκάρι για το 2-0, το οποίο τελικά έγινε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Κυριαρχούσε ο Παναθηναϊκός και ανήμερα των γενεθλίων του ο Βιλένα ήταν που κέρασε στο 48′ με το δεξί! Κάπου εκεί τελείωσαν όλα σε συνδυασμό με τη σημαντική χαμένη ευκαιρία του Ροσέρο στο 53′ για το 2-1.

Σταδιακά ο Τερίμ φρέσκαρε την ομάδα του και την πήγε κάποια μέτρα πιο πίσω. Δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός να πιέζει και να βγάζει επιθέσεις έως το 90′. Εύλογα κάποια στιγμή έπαιξαν πιο συντηρητικά. Το πρόβλημα ήταν ότι και έτσι άφησαν σε κάποιες στιγμές χώρους στον αντίπαλο, που δεν μπόρεσε να τους εκμεταλλευτεί. Έτσι έως το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Οι σκόρερ: 25′ Ιωαννίδης, 48′ Βιλένα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62’ Τσέριν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Λέο), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε), Παμλίδης (79’ Τζίμας).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ μεταγραφές : Ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τη Σλάβια Πράγας

ΠΑΟΚ μεταγραφές : Ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τη Σλάβια Πράγας

Άλλα είπαν στην ανανέωση του συμβολαίου του, άλλα έκαναν στη Σλάβια Πράγας και ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τους Τσέχους…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι΄ αυτό αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Αγγελάκης

Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι΄ αυτό αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Αγγελάκης

Δεν έδωσε χωρίς λόγο σχεδόν μισό εκατ. ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για να την απόκτηση του Κώστα Αγγελάκη ο Ολυμπιακός…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης : Προλαβαίνει τον Βόλο ο Μορόν

Άρης : Προλαβαίνει τον Βόλο ο Μορόν

Δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός αναμένεται να δώσει το παρόν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο Βόλο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπράιτον: Ο Μπάμπης Κωστούλας μπαίνει στη… βιτρίνα της Premier League!

Μπράιτον: Ο Μπάμπης Κωστούλας μπαίνει στη… βιτρίνα της Premier League!

Έτοιμος για όλα ο Μπάμπης Κωστούλας!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Το τελεσίγραφο για Αντίνο Σαντίνο στη Γοδόι Κρουζ…

Ολυμπιακός μεταγραφές : Το τελεσίγραφο για Αντίνο Σαντίνο στη Γοδόι Κρουζ…

Ούτε λεπτό παραπάνω δεν πρόκειται να περιμένει ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Αντίνο Σαντίνο…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Τζόλης: Ρέιντζερς vs Κλαμπ Μπριζ κανάλι η ώρα – Το ενδιαφέρον για το ελληνόπουλο και τον Ολυμπιακό!

Χρήστος Τζόλης: Ρέιντζερς vs Κλαμπ Μπριζ κανάλι η ώρα – Το ενδιαφέρον για το ελληνόπουλο και τον Ολυμπιακό!

Ο Χρήστος Τζόλης θέλει να δει την ομάδα του τη League Phase του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Champions League: Ερυθρός Αστέρας – Πάφος: Κανάλι και ώρα για το κρίσιμο ματς του Champions League

Ερυθρός Αστέρας – Πάφος: Κανάλι και ώρα για το κρίσιμο ματς του Champions League

Η Πάφος διεκδικεί την είσοδό της στη League Phase του Champions League και αντιμετωπίζει τον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα. Δείτε ποιο κανάλι δείχνει το ματς και τι ώρα ξεκινά.

Champions League
Ποδόσφαιρο: Κόλπο ο Παναθηναϊκός με Ρενάτο Σάντσες – Τον έψησε ο Βιτόρια!

Κόλπο ο Παναθηναϊκός με Ρενάτο Σάντσες – Τον έψησε ο Βιτόρια!

Έτοιμος να κάνει μία σπουδαία μεταγραφή ο Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τσιμίκας: Αχτίδα φωτός για Ολυμπιακό!

Τσιμίκας: Αχτίδα φωτός για Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα!

Ποδόσφαιρο