MUNDIAL 2018

«Ανοίξτε τα γήπεδα για τις Ιρανές» (vds)

Το κίνημα ««OpenStadiums» διεκδικεί την είσοδο των γυναικών από το Ιράν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
«Ανοίξτε τα γήπεδα για τις Ιρανές» (vds)

Η παρουσία του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, δίνει την ευκαιρία στις Ιρανές να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

«Βοηθήστε τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα». Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του κινήματος «OpenStadiums», μέλη του οποίου βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη και την αναμέτρηση με το Μαρόκο.

Mέλος του κινήματος, παρουσίασε ένα πανό με αυτό το σύνθημα κοντά στο γήπεδο που φιλοξένησε τον αγώνα που κέρδισε το Ιράν (1-0), ενώ αντίστοιχα ίδια πανό αναρτήθηκαν κι εντός γηπέδου.

Οι θρησκευτικές αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας απαγορεύουν στις γυναίκες της χώρας να παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Στις 5 Οκτωβρίου 1981, οι Ιρανές είδαν για τελευταία φορά ποδοσφαιρικό αγώνα. Επρόκειτο για το παραδοσιακό ντέρμπι Περσέπολις-Εστεγκλάλ. Εκτοτε, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο Twitter το εν λόγω κίνημα.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφάντινο, δήλωσε πως το συζήτησε με τους κυβερνώντες το Ιράν και ειδικά με τον πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, όμως πρόσθεσε πως είναι ζήτημα που αφορά στις θρησκευτικές Αρχές της χώρας.

Το κίνημα «OpenStadiums» υποστηρίζεται με θέρμη από το δίκτυο «Fans Supporters Europe (FSE)», το οποίο συγκεντρώνει υποστηρικτές από περισσότερες από 40 χώρες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ανοίξτε τα γήπεδα για τις Ιρανές» (vds)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.