Τα όσα ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Κιθ Λάνγκφορντ προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις αλλά μια ψύχραιμη ματιά είναι αρκετή για να μη χάνεται η ουσία.

Διότι πολύ απλά, ο Λάνγκφορντ είπε τα αυτονόητα. Είπε όλη την αλήθεια.

«Είναι πιο σημαντικό για την ΑΕΚ να έχει την ευκαιρία να κάνει το σωστό για την επόμενη ομάδα ξένων, που χρειάζονται την ευκαιρία να βρεθούν στην Ευρώπη. Ενθαρρύνω την ΑΕΚ και πολλούς άλλους συλλόγους σαν αυτή να έχουν λογική, όχι να φτιάχνουν μπάτζετ με χρήματα που δεν έχουν» ανέφερε σε κάποιο σημείο ο πολύπειρος Αμερικανός.

Δεν είναι ψέματα. Η ΑΕΚ ειδικά για τη φετινή σεζόν επένδυσε σε… υποθετικά έσοδα (πχ κατάκτηση του Final 8 του BCL) και δεν είχε κανένα πλάνο. Την τελευταία διετία δημιουργεί ομάδες με ημερομηνία λήξεως, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για το μέλλον. Τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ, οι νεαροί παίκτες στους οποίους είχε επενδύσει, αποχώρησαν. Είτε αθόρυβα είτε με θόρυβο (πχ Ρογκαβόπουλος).

Ακόμα κι αν η ΑΕΚ κατακτούσε κάποιους από τους φετινούς τίτλους, τι ακριβώς θα άλλαζε; Το πρόβλημα θα υπήρχε ακριβώς επειδή συνέβη ό,τι ανέφερε ο Λάνγκφορντ: «Φούσκωσε» το μπάτζετ της και «φόρτωσε» με βετεράνους παίκτες, κόβοντας κάθε γέφυρα με το μέλλον! Αυτή τη στιγμή η «Ένωση» έχει πρόβλημα κι αυτό δεν κρύβεται. Και θα είναι προτιμότερο από την κατασκευή εχθρών που δε… θέλουν την ΑΕΚ στην Basket League (λες κι έκαναν άλλοι τα χρέη) να υπάρξει ένα πλάνο.

Μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει αποδείξει ότι αγαπάει την ομάδα και η άκρη μπορεί να βρεθεί.

Όμως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ειδικά η φετινή χρονιά άφησε τα πάντα… θρύψαλα στην ομάδα. Και η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο οποίος έφτιαξε ομάδας μιας χρήσεως χωρίς να έχει ουσιαστικό στόχο, σβήνοντας κάθε σκέψη για το μέλλον και υποθηκεύοντας το μέλλον της ομάδας.

Αν το πάθημα γίνει μάθημα τότε η ΑΕΚ έχει μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να μη φτιάχνονται οι ομάδες με χρήματα που δεν έχουν»

Ματσιούλις: Η ΑΕΚ μου χρωστά τέσσερις μήνες