×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Προπόνηση… 4 ωρών έκανε ο Καρντόσο!


    Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Προπόνηση… 4 ωρών έκανε ο Καρντόσο!


Ο Μιγκέλ Καρντόσο ξέρει ότι έχει να κάνει πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δηλαδή, να είναι έτοιμη η ΑΕΚ σε όλα τον Αύγουστο, τότε που ξεκινούν οι υποχρεώσεις σε Europa League και Super League.

Αρα κάθε προπόνηση είναι πολύτιμη και κομμάτι της δουλειάς που πρέπει να γίνει. Για αυτό και ο ίδιος ο Πορτογάλος κόουτς ζήτησε το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταγραφών να είναι στη διάθεση του από το ξεκίνημα. Έξι νέοι ποδοσφαιριστές είναι από την πρώτη ημέρα, από αύριο θα ενσωματωθεί και ο Μίλος Ντέλετιτς, ενώ αναμένονται άμεσα ένας ακραίος επιθετικός και ακολούθως ο σέντερ φορ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει από την αρχή τη σκληρή δουλειά στην ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο η πρωινή προπόνηση ξεπέρασε τις 2 ώρες. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μισή ώρα γυμναστήριο και ακολούθως δούλεψαν για 1 ώρα και 30 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άλλη τόση ώρα δούλεψαν και το απόγευμα στα Σπάτα. Προπόνηση απαιτητική που χρειάζεται όλους τους παίκτες με ένταση και στα… κόκκινα.

Η πρώτη γεύση από Καρντόσο

Το πρώτο δείγμα των προπονήσεων του Πορτογάλο είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα έχει τον πρώτο λόγο. Άλλωστε και ο ίδιος θέλει οι ποδοσφαιριστές του να έχουν για πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Και αυτό διότι επιδιώκει τα υψηλά ποσοστά κατοχής στα ματς. Οι ασκήσεις με μπάλα συνδυάζονται και με ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Και όλα τα μέλη του τιμ συμμετέχουν σε διαφορετικά κομμάτια στην καθημερινή δουλειά.

Η πειθαρχία είναι σήμα κατατεθέν, ενώ ο Καρντόσο θέλει οι ποδοσφαιριστές του γιατί γίνεται και που ωφελεί η κάθε άσκηση. Έτσι, πριν την προπόνηση αναλύει στους «κιτρινόμαυρους» για 10-15 λεπτά την κάθε άσκηση και τη δουλειά που θα ακολουθήσει.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αντιλαμβάνονται πλέον ότι αλλάζει ο τρόπος και η ένταση της καθημερινής προπόνησης, σε σχέση με την περσινή προετοιμασία. Και ο απαιτητικός Καρντόσο περιμένει πολλά από τους παίκτες του στις προπονήσεις μιας και από το ξεκίνημα η ένταση είναι μεγάλη.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook


Τελευταία Νέα