Καρέρα: Τους άγγιξε ξανά… ένα χρόνο μετά!


Τάσος Καπετανάκος

Καρέρα: Τους άγγιξε ξανά… ένα χρόνο μετά!


Ο Μάσιμο Καρέρα στο ματς της Αρκαδίας έδειξε έναν… άλλον Καρέρα, αυτόν που είχαν δει στην ΑΕΚ ξανά όταν είχε πρωτοέρθει. Το Sportime αναλύει…

Το ματς της Τρίπολης ήταν κομβικό για την ΑΕΚ. Για την πορεία της και την ψυχολογία της. Ακολουθούσε την… σφαλιάρα με την Ζόρια και αναμφίβολα η πίεση προς όλους ήταν αυξημένη. Ακόμη και ο πάντα προσγειωμένος και μη εκδηλωτικός Μάσιμο Καρέρα έδειξε έναν άλλο εαυτόν. Ή μάλλον καλύτερα θύμισε τον… εαυτό που γνώρισαν οι παίκτες του στο πρώτο του ματς στην Ξάνθη στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Και τότε είχε κάνει ομιλία με πολλούς συμβολισμούς πριν την σέντρα, το ίδιο έπραξε και στην Αρκαδία την Κυριακή.

Ο Ιταλός προπονητής εν ολίγοις… άγγιξε τους ποδοσφαιριστές του και τον ψυχισμό τους σχεδόν ένα χρόνο μετά. Στο μεσοδιάστημα έδειξε έναν άνθρωπο που είναι απόλυτα επαγγελματίας και δεν επιδιώκει το τόσο συναισθηματικό δέσιμο με τους ποδοσφαιριστές και τα αποδυτήρια. Αφήνει χώρο στους συνεργάτες του και ο ίδιος έχει την υψηλή εποπτεία. Δεν είναι πολλές οι φορές σε όλο αυτό το διάστημα που ο Καρέρα μίλησε στους παίκτες του με τέτοιο πάθος και ατάκες που ξέρει ότι θα τους… φτιάξουν.

Την Κυριακή ένιωσε την πίεση και την ανάγκη για να το κάνει. Ήξερε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία και αναμενόμενα και στο εσωτερικό του κλαμπ. Ασχετα αν θα υπήρχε… θέμα ή όχι με την παρουσία του ίδιου στον πάγκο της ΑΕΚ.

Τι είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2019

Πριν το ματς στην Ξάνθη τον Δεκέμβριο του 2019 ο Καρέρα είχε μπει στα αποδυτήρια και είχε πει «Βγείτε έξω να τους κερδίσουμε! Βγείτε έξω να πάρουμε το παιχνίδι! Θέλω δύναμη και πάθος απ’ όλους, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος. Τίποτα λιγότερο από κανέναν. Βγείτε έξω να κερδίσουμε» και ταυτόχρονα χτυπούσε δυνατά και τον πίνακα τακτικής που ήταν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του βγήκαν έξω και με 3-5-2 τελικά πήραν το διπλό με ένα γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 84’. Όταν μπήκαν όλοι στα αποδυτήρια μετά τα πανηγύρια με τον κόσμο ο Ιταλός πήρε πάλι τον λόγο και τόνισε «Ετσι θέλω να παίζουμε συνέχεια. Ετσι σας θέλω. Ετσι θα τους κερδίζουμε όλους». Κατόπιν, έριξε την ιδέα με την αναμνηστική φωτογραφία, η οποία είχε ένα μικρό παρασκήνιο: «Θέλω να θυμάστε αυτή την ημέρα που ξεκινήσαμε μαζί και κάναμε την πρώτη μας νίκη όλοι μαζί. Η ημέρα και η νίκη είναι δική σας. Θέλω να βγάλατε όλοι μαζί μία αναμνηστική φωτογραφία», είπε ο Καρέρα στους ποδοσφαιριστές, με τους τελευταίους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα προς τον προπονητή τους! Τότε το λόγο πήρε ο Ίλια Ίβιτς ζητώντας από τον Καρέρα να μπει κι αυτός στην αναμνηστική φωτογραφία. «Οι παίκτες κέρδισαν, σε αυτούς ανήκει η νίκη», απάντησε ο Καρέρα, με τον Ίβιτς να επιμένει: «η ημέρα και η νίκη ανήκει σε όλους. Ολοι μαζί στην φωτογραφία να δείξουμε πως είμαστε από σήμερα μία οικογένεια».

Ότι έγινε τότε, το έζησαν… μέσες-άκρες οι παίκτες της ΑΕΚ ένα χρόνο μετά, στο ματς με τον Αστέρα. Με την ομιλία που είχε ντόπες από τον ίδιο τον Καρέρα και την ζεστή αγκαλιά και τον ασπασμό σε όλους στο φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να νιώθουν πιο κοντά τον προπονητή και τους συνεργάτες του και ίσως το κλειδί για την μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ, είναι να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο ο Ιταλός προπονητής.


Sportime Extras