ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ποιος Παναθηναϊκός θα μπει στο ΟΑΚΑ;

Η ανάγκη να γίνει πλέον η ομάδα αυτοχρηματοδοτούμενη
Ποιος Παναθηναϊκός θα μπει στο ΟΑΚΑ;

Η μοναδική λύση για να σωθεί το «τριφύλλι», αφού καθαρίσει ο σύλλογος από τα σαπρόφυτα όλων των ιδιοτήτων που ζουν από τις σάρκες του συλλόγου, είναι να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτοχρηματοδοτούμενος.

Θα πει κάποιος ότι μ’ αυτό το πλάνο λειτουργεί φέτος ο Γιάννης Αλαφούζος. Έφτιαξε μία ομάδα με αποψιλωμένο ρόστερ, που αν δεν είχε τα χρέη θα μπορούσε με λίγα χρήματα να συντηρείται χωρίς να κάνει πρωταθλητισμό. Με μαθηματική ακρίβεια το πλάνο αυτό, εφόσον υιοθετηθεί εις το διηνεκές, θα εξαϋλώσει τους «πράσινους» μετατρέποντάς τους σε μία μικρομεσαία ομάδα στην Ελλάδα.

Ο άλλος τρόπος δημιουργίας ενός αυτοχρηματοδοτούμενου κλαμπ είναι η κατασκευή νέου γηπέδου, σύγχρονου με εμπορικές χρήσεις, που θα είναι ευχάριστο για τον φίλαθλο και θα του δίνει τη δυνατότητα να περνά όμορφες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά του. Ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εξαιρετική επιχειρηματική σκέψη, η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα κάνει τον Παναθηναϊκό γίγαντα!

Η ένσταση που υπάρχει εδώ είναι αν αυτό το πρότζεκτ μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Όσο κι αν η Πολιτεία είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, στην Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί το μέλλον του συλλόγου στο κράτος και την εξουσία του. Το 2019 έρχονται συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Ένα πολιτικό «τσαφ» μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Κι όπως πρόθυμα ήρθαν τα ξένα funds για να εκπονήσουν και να πραγματοποιήσουν ένα πλάνο, άλλο τόσο αστραπιαία θα κόψουν λάσπη!

Οι δυσκολίες της γης που φιλοξενεί τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις είναι μεγάλες και ο Παναθηναϊκός χρόνο δεν έχει, ούτε μπορεί ν’ αγοράσει. Η λύση πρέπει να είναι άμεση, αλλιώς πραγματικά δεν θα υπάρχει η παραμικρή αξία στο μεγαλόπνοο σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμπαικτών του. Το πείραμα «ΑΕΚ» δεν γίνεται να εφαρμοστεί στο «τριφύλλι» κι όποιος επιχειρήσει να το σκεφτεί καν – ειδικά με τις συνθήκες που ισχύουν τώρα κι όχι τότε με την «Ένωση» – θα κληθεί να λάβει μία ύψιστη παναθηναϊκή απόφαση!

Ποιος θα μπει στο νέο ΟΑΚΑ, ακόμη κι όταν αυτό γίνει σε μία δεκαετία από σήμερα όπως το φανταζόταν η κοινοπραξία; Μία ποδοσφαιρική ομάδα διαλυμένη σε όλα τα επίπεδα, που θα έχει κάνει περιοδεία στα… τρακτέρ; Ένας ξεχασμένος σύλλογος, που πιθανώς θα έχει μέλλον και συσπειρωμένο κόσμο μα θα κουβαλά μία ιστορική ρετσινιά; Αν κι εφόσον ο Παναθηναϊκός βγει ζωντανός από ενδεχόμενη γυροβολιά στις μικρές κατηγορίες…

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Λίγες ημέρες χωρίζουν το «τριφύλλι» από το μοιραίο. Όλοι θεωρούμε ότι πρόκειται για μεγάλο μέγεθος, ώστε ν’ αποφύγει τα χειρότερα. Εγγυάται κανείς ωστόσο; Είναι τραγική ειρωνεία όταν κάποιος Βέμερ απειλεί τον τιτάνα Παναθηναϊκό με -3, να συζητείται την ίδια ώρα χώρος με aqua parks, malls και δεν συμμαζεύεται… Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει. Όποιος το πράξει επιβάλλεται η ανάνηψη να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό. Και μόλις σωθεί η ομάδα, βλέπουμε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιος Παναθηναϊκός θα μπει στο ΟΑΚΑ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.