Ολυμπιακός μπάσκετ

Πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιχνίδι Championship Manager άρχισε να κερδίζει χιλιάδες χρήστες pc, είχε παρουσιαστεί σε ένα δικαστήριο στη Βρετανία ως στοιχείο σε μία αίτηση διαζυγίου! Η κυρία είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως ο σύζυγός της περνούσε πολλές ώρες στην οθόνη του υπολογιστή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αυτοί...

Πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιχνίδι Championship Manager άρχισε να κερδίζει χιλιάδες χρήστες pc, είχε παρουσιαστεί σε ένα δικαστήριο στη Βρετανία ως στοιχείο σε μία αίτηση διαζυγίου!

Η κυρία είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως ο σύζυγός της περνούσε πολλές ώρες στην οθόνη του υπολογιστή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αυτοί που παίζουν τέτοια παιχνίδια υπερπολλαπλασιάστηκαν και ολόκληρες γενιές φιλάθλων εθίστηκαν σε μανατζαροπαιχνίδια. Για την ακρίβεια κάηκαν από αυτά. Σε τέτοιο σημείο που νομίζουν πως ο πραγματικός αθλητισμός ή οι πραγματικές… μπίζνες είναι όπως αυτά που διαχειρίζονται στην οθόνη του pc.

Αμ δε…

Προς τι όμως όλος αυτός ο πρόλογος; Η αφορμή είναι ο φετινός Ολυμπιακός, στο μπάσκετ. Μετά από την κάκιστη εικόνα του στη Γαλλία «επιβεβαίωσε» όσους υποστηρίζουν πως φέτος είναι μια ομάδα χαμηλής δυναμικής με αντίστοιχους χαμηλούς στόχους. Φυσικά πέρυσι τέτοια εποχή οι περισσότεροι από αυτούς μιλούσαν για την ομαδάρα του Μπλατ. Και εκείνη η ομάδα βυθίστηκε σαν τον τιτανικό

Φυσικά δεν λέμε πως ξαφνικά αυτός ο Ολυμπιακός θα μεταμορφωθεί σε μια ομάδα τετράδας ή έστω οκτάδας. Δεν είναι όμως όλα μαθηματικά. Αλλά ακόμα και αν ήταν, δεν βγαίνουν…

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας

Μια βόλτα στα σόσιαλ μίντια κάνει ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται άσο, τριάρι, πεντάρι, προπονητή, Έλληνες, χρονομηχανή για τον Σπανούλη, διοίκηση κοκ. Ώπα. Είμαστε δηλαδή όλοι εμείς οι έξυπνοι που τα βλέπουμε και όσοι είναι στην ομάδα, όσοι ζουν γι αυτή (ή από αυτή), όσοι την έχουν ως καθημερινότητα, δεν τα βλέπουν. Ευτυχώς που βρεθήκαμε όλοι εμείς πίσω από τα πληκτρολόγιά μας να τους κουνήσουμε το δάκτυλο.

Δεδομένα αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός. Έχει μονάδες που σε παλιότερες σεζόν πιθανότατα δεν θα έπαιζαν στην ομάδα. Αλλά προφανώς αυτές ήταν οι δυνατότητες (και) φέτος, αυτές οι επιλογές έγιναν. Πιθανότατα και οι ίδιοι στην ομάδα να θέλουν να κάνουν αλλαγές, αλλά να μην μπορούν.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε ομάδα είτε μπάσκετ είτε άλλου αθλήματος, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Δεν είναι απλώς νούμερα, αριθμοί και στατιστικές. Είναι χαρακτήρες, ψυχολογίες, σχέσεις κ.α. Δεν χτίζονται όλα αυτά σε έναν μήνα. Δεν είναι ο πραγματικός αθλητισμός παιχνίδι μάνατζερ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram