ΤΣΙΛΙ TIME

Παναγιώτης Ευαγγελίου: Για να πηγαίνουμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας…

Οι προτάσεις του Υποψηφίου Βουλευτή Παναγιώτη Ευαγγελίου για την καταπολέμηση της Βίας.
Παναγιώτης Ευαγγελίου: Για να πηγαίνουμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας…

Για άλλη μια φορά γίναμε θλιβεροί θεατές στο ίδιο έργο άλλο ένα ντέρμπι της ντροπής δεν ολοκληρώθηκε, αφήνοντας άσχημες εντυπώσεις στο σύνολο του φιλάθλου κόσμου που περίμενε να διασκεδάσει την Κυριακή του βλέποντας ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Έως ποτέ θα έχουμε την μη εφαρμογή του αθλητικού δίκαιου και των κανονισμών. Για αυτό το λόγο καθίσταται άμεση ανάγκη για την αυστηροποίηση των ποινών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η πολιτεία οφείλει και να νομοθετήσει με αυστηρότητα και το κυριότερο να μεριμνήσει για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Θεωρώ ότι κανείς δε διαφωνεί πως πρέπει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να είναι αυστηρός με κάθε  παραβάτη.

Ας τολμήσουμε λοιπόν. Μερικές προτάσεις:

  • Κακούργημα η πρόκληση φθορών, η καταστροφή εγκαταστάσεων, η εισβολή σε αγωνιστικούς χώρους, η ρίψη φωτοβολίδων, η πρόκληση επεισοδίων εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.
  • Πλήρης απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους επί πενταετία σε πρόξενους επεισοδίων.
  • Αφαίρεση 10 βαθμών από ομάδα που οπαδοί της διέκοψαν αγώνα στην πρώτη παράβαση και σε υποτροπή υποβιβασμός.
  • Χορήγηση αποζημιώσεων με μέριμνα της ομάδας που οπαδοί της κατέστρεψαν αυτοκίνητα, σπίτια, μαγαζιά και διατάραξαν την εμπορική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών όπου κινήθηκαν.
  • Αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητας από παράγοντες, που οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια.
  • Διαμόρφωση νομοθεσίας για το καθεστώς λειτουργίας των συλλόγων οπαδών.

Ας τολμήσουμε. Γιατί ό,τι συμβαίνει είναι κρίμα. Ο Αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τη κοινωνία.

1-Να ορισθούν ως κακουργηματικού χαρακτήρα κάθε βίαια πράξη εντός και εκτός γηπέδων. Πιο συγκεκριμένα, αυστηρές ποινές φυλάκισης για όποιον συλληφθεί  να έχει συμμετοχή σε πράξεις βίας στα γήπεδα

2-Στέρηση εισόδου δια βίου σε όλα τα γήπεδα… Και ειδική επιτροπή που θα ελέγχει τους οργανωμένους οπαδούς που έχουν στερηθεί την είσοδο σε γήπεδα.

3-Τεράστια χρηματική ποινή στους  συλληφθέντες για επεισόδια.

4-Άμεσο εκσυγχρονισμό των γηπέδων  με κάμερες ασφαλείας, με  προσωπικό ασφαλείας που θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες και η πρόσληψη τους θα έχει γίνει μετά από ειδικά σεμινάρια .

5-Υποχρεωτική καταγραφή των φιλάθλων από τις ομάδες (για οποιαδήποτε διοργάνωση). Ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόστηκε στη πράξη ποτέ. Αναλυτική καταγραφή των ταραξιών που έχουν συλληφθεί ώστε να τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και η παρακολούθηση αγώνων και εντός Ελλάδος.

6-Αναμόρφωση του συστήματος ασφαλείας κάθε γηπέδου ( κάμερες συνδεδεμένες με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα και εισαγγελείς που θα επεμβαίνουν άμεσα )

7-Μετακινήσεις φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες: η κάθε ομάδα που στέλνει οπαδούς της σε εκτός έδρας αγώνα, θα οφείλει να στέλνει εκπρόσωπό της να τους συνοδεύει και να τους εποπτεύει, καταγράφοντας τα στοιχεία κάθε οπαδού και κάθε βίαιο περιστατικό που τυχόν προκύψει.

8-Εκλογές για την ανάδειξη προέδρων στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών- έτσι  θα εποπτεύονται οι διαδικασίες για τους οργανωμένους φιλάθλους.

Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε να ξανά υπάρξει υγειά στο ποδόσφαιρο μεταξύ των παραγόντων και των φίλαθλων και προς θεού να κρατήσουμε μακριά την εμπλοκή των πολικών συμφερόντων με το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Παναγιώτης Ευαγγελίου συντονιστής τομέα Παιδείας Ένωση κεντρώων και υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά στις επόμενες εκλογές με την ένωση κεντρώων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναγιώτης Ευαγγελίου: Για να πηγαίνουμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τσιλιπουνιδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.