ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Πολλοί νομίζουν ότι για ν' αλλάξει ρότα ο Παναθηναϊκός πρέπει, απλώς, να αλλάξει η διοίκηση. Δεν είναι όμως έτσι.
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Στον Παναθηναϊκό ένα είναι το σίγουρο. Είτε η ομάδα έχει ισχυρή διοίκηση, είτε ανύπαρκτη, είτε όλα πηγαίνουν καλά αγωνιστικά, είτε όλα στραβά, πάντα κάτι θα υπάρχει να χαλάει την ατμόσφαιρα. Μία εσωστρέφεια που έχει φάει, διαχρονικά, το μεδούλι του συλλόγου.

Πολλοί νομίζουν ότι για ν’ αλλάξει ρότα το «τριφύλλι» πρέπει, απλά, να αλλάξει η διοίκηση. Αυτό έγινε στον Ερασιτέχνη με την εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ σύντομα νέο ιδιοκτήτη θα έχει και η ΠΑΕ, με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ να καθίσταται μεγαλομέτοχος. Καλά και άγια όλα αυτά αλλά δεν αρκούν.

Για να κάνει όντως βήματα εμπρός ο Παναθηναϊκός, πρέπει να σταματήσει το αλληλοφάγωμα εντός των τειχών του. Για να λογίζεται ο σύλλογος ως ενιαίος και αδιαίρετος δεν χρειάζεται, μόνο, να βρίσκονται όλα τα τμήματά του υπό την ίδια στέγη. Απαιτείται να υπάρχει ομοψυχία. Όλοι οι παράγοντες να αντιλαμβάνονται το «τριφύλλι» ως ένα πράγμα. Ως ένα σύμβολο που ενώνει, όχι που χωρίζει. Γίνεται αυτό σήμερα στους «πράσινους»; Μην το πολυκουράζουμε. Όχι είναι η απάντηση.

Χρόνος για τον Παναθηναϊκό δεν έχει μείνει πολύς. Ο κόσμος έχει κουραστεί όχι μόνο από τις αγωνιστικές αποτυχίες της ομάδας σ’ όλα τα αθλήματα πλην του μπάσκετ, αλλά περισσότερο από μία ατελείωτη διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Για τον έναν φταίει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, για τον άλλον η πολυμετοχικότητα, για τον τρίτο η… μικρή και η μεγάλη άρκτος. Αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα. Για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε φίλος του Παναθηναϊκού έχει διαφορετική άποψη.

Τι κάνουμε λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση; Συνεχίζουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα να φαγωθεί; Και πάλι όχι είναι η προφανής απάντηση. Έχει έρθει η ώρα άπαντες στο «τριφύλλι» ν’ αφήσουν αυτές τις συζητήσεις στην άκρη, να συσπειρωθούν και στο εξής να έχουν ένα μέλημα. Πως θα δούνε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στο επίπεδο που ανήκει. Σε όλα τα σπορ. Η συγκυρία με την αλλαγή διοικήσεων σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη δίνει μία μεγάλη ευκαιρία. Αν περάσει ανεκμετάλλευτη, ο σύλλογος δεν θα προοδεύσει και θα βυθιστεί ακόμα πιο πολύ στο «βούρκο» των τελευταίων 6-7 χρόνων.

Οι φιλονικίες στον Παναθηναϊκό δεν χορταίνονται!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.