ΑΡΗΣ

Διαμαντόπουλος: «Γι’ αυτό έφυγε ο Ερέρα»

Όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη μετά το διαζύγιο με τον Ισπανό τεχνικό
Διαμαντόπουλος: «Γι’ αυτό έφυγε ο Ερέρα»

Τους λόγους για τους οποίους ήρθε το διαζύγιο με τον Πάκο Ερέρα εξήγησε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η πρόσληψη Έλληνα τεχνικού ή ξένου γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Ακόμη, αποκάλυψε πως ο Ερέρα θα παραμείνει στη χώρα μας για δύο εβδομάδες για να βοηθήσει τον επόμενο τεχνικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Πακο Ερερα είναι καλός προπονητής και ήταν μια δύσκολη απόφαση. Έγινε μετά από κοινή συζήτηση των δυο μας και του προέδρου. Πήραμε μια απόφαση με σκοπό να έχουμε καλύτερη ημέρα μπροστά μας».

Για τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση αυτή: «Η ομάδα έδειχνε εγκλωβισμένη και στο τελευταίο διάστημα πολύ προβλέψιμη. Θέλαμε να αποσυμπιέσουμε την ομάδα σε πράγματα που είχαμε διαπιστώσει. Γι’ αυτό έγινε η αλλαγή, για να οδηγηθούμε συντομότερα στο σημείο που θέλαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκριτικά με το αρχικό πλάνο της ομάδας, άλλαξαν πολλά στην πορεία με την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ήταν στο πλάνο. Εκεί ζητήσαμε κάτι παραπάνω και πάνω στην προσπάθεια αυτού του «παραπάνω», προχωρήσαμε σ’ αυτήν την απόφαση. Ο Πάκο Ερέρα είναι ένας εξαιρετικός και αξιόλογος άνθρωπος. Το επαναλαμβάνω όμως, ότι όλα έγιναν κατόπιν συζήτησης με τον πρόεδρο και τον προπονητή γιατί ο πρόεδρος παίρνει τις αποφάσεις. Καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, με σκοπό να γίνει το κλικ να ξυπνήσει η ομάδα με όποιο ρίσκο εμπεριέχει αυτή η απόφαση το οποίο το αναλαμβάνουμε».

Για το… ρισκό της αλλαγής προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Η αλλαγή προπονητή με οποία ρίσκα έχει που τα αναλαμβάνουμε εμείς είναι η καλύτερη λύση για να αλλάξει η ομάδα».

Για τις σχέσεις του ίδιου με τον Πάκο Ερέρα: «Την καλύτερη απάντηση για τις δικές μου σχέσεις με τον Πάκο θα τη δώσει ο Πάκο και γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το τι λένε τα καφενεία έχει μικρή σημασία. Σας λέω ότι η σημερινή μέρα είναι άσχημη και για μένα. Λένε ότι ο Διαμαντόπουλος ήθελε να φέρει τους δικούς του παίκτες. Για μας η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων με τον Πάκο ήταν πολύ συγκεκριμένη. Είχαμε συμφωνήσει ότι αν για έναν παίκτη δεν συμφωνούσαμε και οι δύο, δεν θα περνούσε το κατώφλι του γηπέδου. Κι αυτό έγινε. Αυτό θα γίνει και με τον επόμενο προπονητή. Ο Άρης έχει ανθρώπους οι οποίοι τσεκάρουν ποδοσφαιριστές, μετά αποφασίζαμε με τον Πάκο και την τελική έγκριση με βάση τα οικονομικά κριτήρια τα έδινε ο πρόεδρος».

Για το… στοιχείο που θα κοιτάξει να βρει ο Άρης στον διάδοχο του Καταλανού: «Θέλουμε ο επόμενος προπονητής να έχει περισσότερη αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και του οποίου η φιλοσοφία θα ταιριάζει στο υλικό που έχουμε. Να κουμπώσουμε δηλαδή δύο πράγματα. Είτε δηλαδή να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα είτε να μπορεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή».

Για το τι… θα ψάξει ο Άρης: «Ψάχνουμε Έλληνα τεχνικό ή κάποιον που να έχει εργαστεί στην Ελλάδα. Βγήκαν ονόματα και ακούστηκαν ήδη ονόματα που θίγουν προπονητές και ομάδες».

Επιπλέον ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος μίλησε για τον Απόστολο Τερζή αλλά και για τον… αγώνα που θα δώσουν οι ιθύνοντες της ομάδας προκειμένου ο αντικαταστάτης του Πάκο Ερέρα να πιάσει δουλειά πριν από την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Ο Απόστολος Τερζής και ο Πασχάλης Μελισσάς θα είναι οι υπηρεσιακοί τεχνικοί μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε νέο προπονητή στον Απόλλωνα».

Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής των “κιτρινόμαυρων” αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού που είχε γίνει μαζί με τον Πάκο Ερέρα λέγοντας: «Όλες οι αποφάσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο μας».

Για τους στόχους του Άρη: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να μπούμε μέσα στις πρώτες έξι ομάδες και να βγούμε στην Ευρώπη χωρίς να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας».

Κλείνοντας ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αποκάλυψε πως: «Ο Πάκο Ερέρα δέχτηκε να μείνει στην Ελλάδα για δύο ακόμα εβδομάδες για να ενημερώσει τον επόμενο προπονητή κάτι που δείχνει περίτρανα το πόσο καλές παραμένουν οι σχέσεις του με τον σύλλογο».

Επιστροφή Μαουρίσιο-Αγωνία για Πασχαλάκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαμαντόπουλος: «Γι’ αυτό έφυγε ο Ερέρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.