Άρης: Ο Καρυπίδης πλήρωσε, ο Ενινγκ «πλήρωσε», οι υπόλοιποι θα «πληρώσουν»;


Νίκος Μαρκάτος

Άρης: Ο Καρυπίδης πλήρωσε, ο Ενινγκ «πλήρωσε», οι υπόλοιποι θα «πληρώσουν»;


Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Φθιώτιδα, Καρδίτσα και… Άρης καταγράφουν ζημιές. Οι περιοχές της Δυτικής και κεντρικής Ελλάδας από το πέρασμα του Ιανού και στο «Βικελίδης» από το πέρασμα… κάποιας Κόλος που τους… πήρε και τους σήκωσε!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία απολύτως. Ούτε η κακιά ώρα, ούτε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Πολλοί οι φυσικοί αυτουργοί του προχθεσινού «εγκλήματος». Ο πρώτος που πλήρωσε το μάρμαρο είναι ο Μίχαελ Ενινγκ. Το Sportime είχε γράψει παραμονές του ματς, οτι σε περίπτωση αποκλεισμού θα αποχωρούσε. Το γνώριζαν και οι… πέτρες.

Ποιος όμως έφερε τον… επικίνδυνο και… αλχημιστή Γερμανό τεχνικό στον Αρη; Ποιος επέμεινε να ανανεώσει πριν ακόμα τελειώσουν τα περσινά πλέι οφ, για να μην υπογράψει στην… Χόνβεντ; Ποιος ζήτησε να μπει αποζημίωση έξι μισθών σε περίπτωση απόλυσης;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα; Άγγελος Χαριστέας. Ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν ο άνθρωπος που κόντρα στην ροή των γεγονότων, έβαλε «πλάτη» για να παραμείνει στον πάγκο του Αρη ο Ενινγκ!

Ο Ενινγκ έφυγε. Ο Χαριστέας (που θα έπρεπε να παραιτηθεί, πριν απολυθεί ο Γερμανός) παραμένει, αφού πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις «άδειασε» την επιλογή – εμμονή του με τον Ενινγκ. Για πόσο ακόμα; Θα δείξει.

Ο Αρης πήγε… αδιάβαστος στο ματς με τους Ουκρανούς. Ο σκάουτερ-βοηθός- αναλυτής Τόλης Τερζής ασχολήθηκε περισσότερο με την ανακαίνιση του νέου του γραφείου στο Ρύσιο, παρά με την ομάδα που αν την περνούσε ο Αρης, θα έβαζε στα ταμεία του 400 χιλιάρικα! Αυτές τις εποχές. Με τόσα χρήματα που δόθηκαν για να κλείσει το ban. Mε τόσα χρήματα που δαπανήθηκαν (και θα δαπανηθούν) για μεταγραφές.

Το «δεν υπάρχουν στο χάρτη» που ακούστηκε πολλές φορές στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, έκανε πολλούς, αν όχι όλους, να πιστέψουν, ότι μόνο οι… φανέλες αρκούν για να προκριθεί ο Αρης. Ανάλυση… της Κόλος!

Ο Καρυπίδης είναι ο μόνος που δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το κάζο. Πλήρωσε αμαρτίες άλλης διοίκησης για να γίνουν μεταγραφές. Πλήρωσε για να γίνουν μεταγραφές. Το αφεντικό του Αρη πλήρωσε. Τώρα πρέπει να… πληρώσουν και οι υπόλοιποι. Οχι μόνο ο Ενινγκ.

Ο Γερμανός δεν είδε… φως και μπήκε στο Ρύσιο. Κάποιος τον έφερε. Κάποιος τον στήριξε. Κάποιος του στελέχωσε το τιμ!

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras