×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εκδικάζεται σήμερα στο CAS η προσφυγή της ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση Ίμπε


Αλέξανδρος Κωτάκης

Εκδικάζεται σήμερα στο CAS η προσφυγή της ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση Ίμπε


Σημαντική ημέρα η σημερινή (1/10) για την ΠΑΕ Άρης καθώς εκδικάζεται  από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λώζάνης η προσφυγή της στην υπόθεση Τζον Ίμπε.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες υποθέσεις (πχ Πορτίγια, Ουμπίδες) με τις οποίες δεν ασχολήθηκα (κατόπιν λανθασμένης καθοδήγησης από την ΕΠΟ) η ΠΑΕ Άρης θα αντικρούσει δικαστικά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και όσες άλλες τέτοιου τύπου εκκρεμούν (Οριόλ Λοθάνο κτλ).

Σε περίπτωση μάλιστα που ο «Θεός του πολέμου» δικαιωθεί, τότε θα αποτελέσει δεδικασμένο και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν  χρέη σε παλαιότερους παίκτες.

Εξάλλου θυμίζουμε οτι η FIFA έχει χορηγήσει αναστολή ενός χρόνου στην απαγόρευση μεταγραφών για το θέμα του Ντουρμισάι.

Φυσικά η θέση των «κίτρινων» είναι οτι τα χρέη αυτά αφορούν την παλιά ΠΑΕ και διαφορετική εταιρεία. Κάτι το οποίο όμως η FIFA δεν δέχθηκε, αλλάζοντας στάση ξαφνικά.

Παραβλέποντας έτσι το ελληνικό δίκαιο που έχει αποφανθεί ότι οι ΠΑΕ που σύστησαν νέα εταιρία πριν τη σεζόν 2016-17 δεν υποχρεούνται να αναλάβουν τα χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Άρης.

Οσον αφορά την υπόθεση Ίμπε ο Άρης προσέφυγε στο CAS καθώς κλήθηκε από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να καταβάλει στον 34χρονο Νιγηριανό μέσο το ποσό των 198.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως Τζον Ικετσούκβου Κίνγκσλεϊ Ίμπε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 2013-14, καταγράφοντας μόλις συνολικά εννέα συμμετοχές.

Η απόφαση από το CAS αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα