Η ιταλική φίρμα δίνει από τη Γενεύη μέσω της πρωτότυπης Tonale, μια γεύση από το επόμενο μικρότερο crossover που θα προστεθεί στην γκάμα της

Μια από τις αδιαμφισβήτητες εκπλήξεις της έκθεσης της Γενεύης προέρχεται από τις τάξεις της Alfa Romeo. Το νέο Tonale.

Η ιταλική εταιρεία παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο compact SUV το οποίο αναλαμβάνει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα της στο κοντινό μέλλον.

To Tonale όπως ονομάζεται, με έμπνευση ένα ορεινό πέρασμα στη βόρεια Ιταλία σε χαμηλότερο υψόμετρο από το Stelviο, αποτελεί -για όσους δεν κατάλαβαν το συμβολισμό που επιχειρεί η ιταλική φίρμα- ένα μικρότερο SUV μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από την Stelvio.

Και, αν επί του παρόντος, δεν είναι γνωστές οι διαστάσεις του, θα στοχεύσει σε μια κατηγορία όπου παρεπιδημούν μοντέλα από την BMW X2 και το Audi Q3 έως τα VW T-Roc και Nissan Qashqai.

Αφετηρία για το ιταλικό SUV αποτελεί η αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και το Jeep Renegade, διαθέτοντας ωστόσο φυσικά ένα εντελώς διαφορετικό όσο αυθεντικά ιταλικό στυλ.

Το οποίο δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην εμφάνιση καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, οι μηχανικοί της Alfa Romeo θα επιχειρήσουν να του προσδώσουν ιδιαιτέρως δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, αντάξια του ονόματος της φίρμας.

Αν και επί του παρόντος δεν δημοσιοποιούνται πληροφορίες για τα σύνολα που θα αναλάβουν να το εξοπλίσουν ως έκδοση παραγωγής, ωστόσο την γκάμα κινητήρων του Tonale αναμένεται να απαρτίζουν οι νεότεροι Firefly κινητήρες βενζίνης του FCA Group.

Χωρίς να λείψουν και οι ηλεκτρικές προεκτάσεις με την παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης να θεωρείται δεδομένη εκ των προτέρων.

#Tags: