Ελάχιστες ημέρες πριν την αποκάλυψή του και την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της σουπερμίνι, όμως δεν απεικονίζουν αυτό που περιμένετε! Η γαλλική φίρμα ξεκινά την αποκάλυψη από μέσα και είναι λογικό, καθώς η καμπίνα είναι και το μέρος που ο οδηγός-ιδιοκτήτης...

Ελάχιστες ημέρες πριν την αποκάλυψή του και την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της σουπερμίνι, όμως δεν απεικονίζουν αυτό που περιμένετε!

Η γαλλική φίρμα ξεκινά την αποκάλυψη από μέσα και είναι λογικό, καθώς η καμπίνα είναι και το μέρος που ο οδηγός-ιδιοκτήτης θα περάσει και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, αποκαλύπτοντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καμπίνα που θέτει το νέο Clio στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας του, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως.

Η Renault μιλάει για “επανάσταση” στο εσωτερικό, προσθέτοντας πως η καμπίνα “είναι ανασχεδιασμένη και εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία”.

Ο Αντιπρόεδρος της Renault με την ευθύνη του Εταιρικού Σχεδιασμού, Laurens van den Acker, δηλώνει πως το νέο, πέμπτο Clio είναι και “το καλύτερο μέχρι σήμερα”, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ο σχεδιασμός του CLIO IV κέρδισε τους πελάτες, κάτι το οποίο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα, οπότε και αποφασίσαμε να κρατήσουμε το DNAτου, ενώ το ενισχύσαμε προσθέτοντας πιο μοντέρνα και πιο κομψά στοιχεία. Παράλληλα, το εσωτερικό υποβλήθηκε σε μια επαναστατική ανανέωση εκ βάθρων, με σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα κατασκευής του, περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και πιο σύγχρονη τεχνολογία”.

Υιοθετώντας έναν πιο συμπαγή σχεδιασμό, προκειμένου να απελευθερωθεί περισσότερος χώρος και να ενσωματωθούν περισσότερες τεχνολογίες, το «SmartCockpit» του νέου CLIO είναι οδηγοκεντρικό. Η κυματοειδής σχεδίαση, δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου πλάτους. Εξοπλισμένο με τις πιο μεγάλες οθόνες της κατηγορίας, το νέο CLIO προσφέρει μια τελείως καινούρια εργονομική προσέγγιση, που ενισχύει μία επιβλητική, κορυφαία, εμπειρία οδήγησης. Παράλληλα, το νέο μοντέλο καθιστά απόλυτα προσιτές στο ευρύ κοινό τεχνολογικές καινοτομίες μοναδικές για την κατηγορία, όπως είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτικό κατά την κίνηση στην πόλη.

Smart Cockpit με τις μεγαλύτερες οθόνες infotainment και ψηφιακό πίνακα

Ένα από τα βασικά στοιχεία του «Smart Cockpit» στο νέο Renault CLIO είναι η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimediainfotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος MULTISENSE, καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους.

Για πρώτη φορά, το νέο CLIO εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται απευθείας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, η οθόνη TFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο προσωπική την οδηγική εμπειρία, με έναν πολύ ενστικτώδη τρόπο. Η έκδοση με την οθόνη των 10 ιντσών θα περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την  κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το νέο CLIΟ πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα του, πλήρως ανασχεδιασμένου, ταμπλό του νέου Renault CLIO. Αυτό είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα: το πρώτο επίπεδο στο άνω τμήμα του είναι καλυμμένο με αφρώδες (soft touch) πλαστικό υψηλής ποιότητας. Το δεύτερο επίπεδο είναι και αυτό καλυμμένο με μαλακό πλαστικό, ενώ προσφέρει και υψηλό επίπεδο customization. Τέλος, το κατώτερο τμήμα του ταμπλό φιλοξενεί πιο χρηστικά στοιχεία, όπως το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Άλλωστε η κυματοειδής σχεδίαση του ταμπλό δημιουργεί την αίσθηση ότι το εσωτερικό είναι πιο φαρδύ. Μια αίσθηση που τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα οριζόντια μοτίβα στο κέντρο του ταμπλό και τους αεραγωγούς που το πλαισιώνουν. Κάτω από την κεντρική κονσόλα, σχολαστική προσοχή έχει δοθεί στην εργονομία, με κουμπιά τύπου «πιάνο» και απευθείας πρόσβαση στα χειριστήρια του κλιματισμού, για μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού από τον οδηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά του Renault Clio θα εκκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα το ερχόμενο φθινόπωρο.