ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!»

Αυτό που μένει είναι μόνο οι νίκες; Όχι, πολλές φορές ισχύει αυτό που έλεγε και ο Ρικ Πιτίνο: «Οι ήττες είναι σαν το λίπασμα: μυρίζουν άσχημα, αλλά κάνουν καλό».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram ένα μήνυμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Γράφει συγκεκριμένα: 

«Ότι πιο σκληρό έχουμε νιώσει σε έναν αγώνα μπάσκετ. Από την επική ανατροπή και τον επερχόμενο θρίαμβο, σε ένα καταστροφικό λάθος και την απόλυτη απογοήτευση. 26 χρόνια μετά από εκείνο το πολύ δύσκολο βράδυ στη Ναντ, θα έχουμε να θυμόμαστε το γοερό κλάμα του Μπάνε, που σηκώθηκε όμως μαζί με την ομάδα και έναν μαχητή λαό, για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα του ‘92, το οποίο οδήγησε ως το φάιναλ φορ του ‘93 και όταν έπεσε ξανά η ομάδα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να μεγαλουργήσει ξανά με το Κύπελλο Κόρατς το ‘94. Είναι στο DNA μας… Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!».

Για την ιστορία, στις 17 Μαρτίου 1992 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Ναντ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του… Παναγιώτη Φασούλα. Το λάθος του Έλληνα σέντερ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα έδωσε τη νίκη (65-63) και την κούπα στους Μαδριλένους.

Ότι πιο σκληρό έχουμε νιώσει σε έναν αγώνα μπάσκετ. Από την επική ανατροπή και τον επερχόμενο θρίαμβο, σε ένα καταστροφικό λάθος και την απόλυτη απογοήτευση. 26 χρόνια μετά από εκείνο το πολύ δύσκολο βράδυ στη Ναντ, θα έχουμε να θυμόμαστε το γοερό κλάμα του Μπάνε, που σηκώθηκε όμως μαζί με την ομάδα και έναν μαχητή λαό, για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα του ‘92, το οποίο οδήγησε ως το φάιναλ φορ του ‘93 και όταν έπεσε ξανά η ομάδα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να μεγαλουργήσει ξανά με το Κύπελλο Κόρατς το ‘94. Είναι στο DNA μας… Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς! #pamepaok #paok The toughest moment we experienced in a basketball game. From the epic upheaval and the upcoming triumph, to a devastating error and the absolute disappointment. 26 years after that terrible night in Nantes, we get to remember Bane weeping, and then rising up with the team and a strong fan crowd to lead us to the 1992 championship, which led to the Final Four of ’93. And when the team fell again, PAOK found the strength to get up and rebuild again and win the Korac Cup in ’94. It’s in our DNA … You are allowed to fall, but you always have to get up! ⚪⚫ #paokbc #paokfamily #remember #dontforget #dna #bane #prelevic #nantes #cupwinnerscup #history #legend #nevergiveup

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball) στις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.