Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Α2: Αμύντας- Μαρούσι.. η ιστορία 33 ετών

Ο Αμύντας και το Μαρούσι είναι και οι δύο ιστορικοί σύλλογοι με μακρά πορεία στις εθνικές κατηγορίες. Οι δρόμοι τους, πάντως, έχουν διασταυρωθεί μόνο 14 φορές από τη σεζόν 1986-87 και ύστερα, από τότε δηλαδή που έγινε η τελευταία αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών. Η ομάδα του Υμηττού έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (8) με αντίπαλο το Μαρούσι (6), κάτι που συμβαίνει...

Α2
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Αμύντας και το Μαρούσι είναι και οι δύο ιστορικοί σύλλογοι με μακρά πορεία στις εθνικές κατηγορίες. Οι δρόμοι τους, πάντως, έχουν διασταυρωθεί μόνο 14 φορές από τη σεζόν 1986-87 και ύστερα, από τότε δηλαδή που έγινε η τελευταία αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών.

Η ομάδα του Υμηττού έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (8) με αντίπαλο το Μαρούσι (6), κάτι που συμβαίνει και στις αναμετρήσεις τους στην Α2 (4-2). Μάλιστα, ο Αμύντας μετράει επίσης και 6 συνεχόμενες νίκες επί του συλλόγου των βορείων προαστίων.

Η τελευταία φορά που το Μαρούσι νίκησε τον Αμύντα ήταν στις 13/4/2014 στη Β’ Εθνική, ενώ η πιο πρόσφατη νίκη του στο κλειστό του Υμηττού καταγράφηκε την ίδια χρονιά με 72-79 στις 5/1/2014.

Για να βρούμε, πάντως, την τελευταία νίκη του Αμαρουσίου στο κλειστό της Πυρκάλ σε επίπεδο Α2, θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 1997-98 και συγκεκριμένα στις 21/3/1998, όταν είχε επικρατήσει σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 71-72 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Σπύρο Παντελιάδη (φωτό).

Το ματς είχε κριθεί στη γραμμή των ελευθέρων βολών, όταν ο Σάντρο Μουμούρης (τωρινός ασίσταντ κόουτς του Αμύντα) κέρδισε φάουλ 0,7’’ πριν από τη λήξη με το σκορ 69-72. Ο 24χρονος, τότε, πάουερ φόργουορντ ευστόχησε στις πρώτες δύο βολές, αλλά έχασε την τρίτη και το Μαρούσι απέδρασε με μία νίκη, η οποία έμελλε να το βοηθήσει να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1.

Ο αγώνας είχε όμως και τρίτο ημίχρονο, με τους δύο προπονητές να εξαπολύουν βέλη κατά αντιπάλων… «Ο Αμύντας στηρίχθηκε σε κάτι απίθανα τρίποντα», δήλωσε ο Νίκος Παύλου, που διαμαρτυρήθηκε και για το φάουλ που κέρδισε ο Μουμούρης λίγο πριν από τη λήξη.

Ο Κώστας Σορώτος, προπονητής του Αμύντα τότε, είχε σχολιάσει μετά το τέλος εκείνου του αγώνα: «Ο Αμύντας δεν αντιπροσωπεύει κανένα κύκλωμα μάνατζερ και άλλων τυχάρπαστων».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: Basketblog.gr

Exit mobile version