Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Κότσης: «Είχαμε πλάνο, υπομονή και… επιστρέψαμε»

Το Περιστέρι πραγματοποίησε ονειρεμένη σεζόν, που ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α2 για την επιστροφή στην Α1 μετά από 5 χρόνια.
Κότσης: «Είχαμε πλάνο, υπομονή και… επιστρέψαμε»

Ο Πρόεδρος του ΓΣΠ, Φίλιππος Κότσης κατάφερε να επαναφέρει την αγαπημένη του, ομάδα εκεί που όλος ο κόσμος του Περιστερίου έχει συνηθίσει να την καμαρώνει και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΣ Περιστερίου, αναφέρθηκε στην «πάρα πολύ δουλειά, που έχει γίνει σε όλα τα τα επίπεδα» για να έρθει η φετινή επιτυχία, που είναι προϊόν προσπάθειας ετών.

Τέλος, τόνισε ότι ο επόμενος στόχος είναι να… σταθεί ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου στην Basket League.

Έχοντας καταρρίψει όλα τα ρεκόρ έως ότου έρθει αυτό το ασύλληπτο 29-1, η άνοδος επιτεύχθηκε εύκολα;
«Δεν θα το έλεγα αυτό. Η άνοδος αυτή είναι προσπάθεια κάποιων ετών. Φαινομενικά ήρθε εύκολα με βάση τα αποτελέσματα, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει πέσει πάρα πολύ δουλειά σε όλα τα τα επίπεδα, σε όλο τον σύλλογο, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ξέραμε πως θέλει επιμονή και υπομονή. Άρα, δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη πίεση να ανέβει η ομάδα.
Θέλαμε αυτό να γίνει όταν τα πράγματα θα ήταν ώριμα. Δηλαδή, η ομάδα ξεκίνησε μία προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια και καταλαβαίνουμε πως για να ανέβει στην Α1 αλλά και να σταθεί – γιατί αυτός είναι ο στόχος μας – πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε επίπεδο υποδομής. Οπότε, αρχίσαμε να δουλεύουμε με πλάνο και υπομονή… Έτυχε και ήρθε φέτος η άνοδος με τον τρόπο που ήρθε! Αν δεν ερχόταν φέτος, θα ερχόταν μία άλλη στιγμή, αυτό είναι σίγουρο».

Ναι αλλά δημιουργήσατε ένα ρόστερ που αυτό δήλωνε εξ αρχής. Πως με Κλαρκ, Σκορδίλη και τους υπόλοιπους ο ΓΣ Περιστερίου θα ανέβει…
«Η αλήθεια είναι πως αφού σχηματίσαμε το ρόστερ, φέτος για εμάς ο στόχος ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Σε ποιο σημείο της σεζόν θεωρήσατε πως ο ΓΣΠ Περιστέρι είναι 100% στην Basket League;
«Όταν είχαμε εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα».

Δεν το θεωρήσατε σίγουρο όταν η ομάδα ολοκλήρωσε αήττητη τον πρώτο γύρο, επίτευγμα που ουδέποτε στο παρελθόν είχε επαναληφθεί… Ή όταν έφτασε τις 22 συνεχόμενες νίκες γράφοντας ιστορία;
«Με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μπορώ να σου πω πως, όλα τα πράγματα ανατρέπονται. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Πίστευα πως είχαμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και αυτό το επιβεβαιώναμε κάθε στιγμή, παιχνίδι με το παιχνίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι δεν θα μπορούσε να στραβώσει. Ένας τραυματισμός ή κάτι άλλο, μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Υπήρχαν φυσικά και άλλες πολύ καλές ομάδες κι έπρεπε εμείς να είμαστε – κατά κάποιο τρόπο – σε επαγρύπνηση και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, κάθε παιχνίδι».

Και τώρα Basket League! Έχει μάθει η διοίκηση από τα λάθη του παρελθόντος προκειμένου να μην επαναληφθούν και να σταθεροποιηθεί στην μεγάλη κατηγορία;
«Αυτό θα φανεί στην πορεία! Πιστεύω πως κάποιες εμπειρίες τις έχουμε αποκτήσει. Γενικώς, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε με μετρημένα βήματα κι ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.