ΑΕΚ BC

ΑΕΚ: Εκτός από άλλοθι χρειάζεται αυτογνωσία

Εκτός από τα άλλοθι και τις δικαιολογίες η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει σε αυτοκριτική και να έχει αυτογνωσία διότι αυτό απουσιάζει ως τώρα
ΑΕΚ: Εκτός από άλλοθι χρειάζεται αυτογνωσία

Η σκληρή πραγματικότητα αναφέρει ότι η ΑΕΚ έχασε και τρίτο στόχο μετά το BCL του 2020 (με το φάιναλ φορ στην Αθήνα) και το Super Cup. Κι αυτό είναι το Κύπελλο. Και μπορεί να μπήκε μπροστά η-όντως- πολύ κακή διαιτησία αλλά υπάρχουν πράγματα που δε μπορούν να κρυφτούν.

Και είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ ούτε αυτοκριτική κάνει ούτε και αυτογνωσία δείχνει να έχει. Διότι μια ομάδα με το δικό της επίπεδο και την εμπειρία θα έπρεπε πρωτίστως να προβληματιστεί για το τι κάνει λάθος. Διότι κανονικό μπάσκετ δεν παίζει.

Κι αν για το τελευταίο υπήρχαν σοβαρές δικαιολογίες με τις απουσίες και τις ατυχίες, φτάνει κάποια στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι μοιάζει με κουρτίνα γύρω από την οποία προσπαθούν αρκετοί να κρυφτούν. Με πολλή περισσότερο βάρος στην επικοινωνία (ειδικά σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο του προπονητή) και λιγότερο στην ουσία.

Δεν είναι και τόσο μακριά η ημερομηνία (συγκεκριμένα 2 Σεπτεμβρίου) που ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέφερε ότι «στόχος της ΑΕΚ είναι οι πέντε τίτλοι». Υπερβολή; Ας το δεχτούμε. Όταν όμως μια διοίκηση, ακούγοντας σε απόλυτο βαθμό τον προπονητή, παίρνει ό,τι ζητήσει και κυρίως παίκτες με 1.500 αγώνες Euroleague στα πόδια τους, δεν το κάνει για τη χαρά της συμμετοχής.

Συμπεριλαμβανομένης της μεταβατικής περιόδου του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ «χτίστηκε» για τίτλους. Μπορεί όχι πέντε, αλλά σίγουρα για κάτι παραπάνω. Προφανώς και όλοι μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή όμως αυτό δε λειτούργησε. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε τη μνημειώδη δήλωση «δεν είμαστε Γκαλάκτικος» μετά την ήττα από τον Προμηθέα και την απώλεια του Super Cup. Είχε ήδη χαθεί το BCL στην Αθήνα, μετά από μια μεγάλη επένδυση του Μάκη Αγγελόπουλου.

Τώρα χάθηκε και το Κύπελλο. Και προφανώς με τον τρόπο αυτό που επέλεξε η ΑΕΚ, να μη γίνουν  δηλώσεις, μοιράζει άλλοθι στον προπονητή και τους παίκτες. Σα να τους λέει «δε φταίτε εσείς, φταίνε οι διαιτητές».

Το ότι η ΑΕΚ δεν έχει άλλη λύση πέρα από το iso του Λάνγκφορντ… Το ότι δεν παίζει μπάσκετ… Το ότι χωρίς τον Σλότερ η άμυνα είναι ξεχαρβαλωμένη… Το ότι ένας παίκτης με 10 μέρες στην Αθήνα μπαίνει και παίζει ένας εναντίον πέντε… Το ότι δε δικαιολογεί ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ τις προσδοκίες ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ανέπτυξε…

Αυτά δεν είναι θέματα;

Η ΑΕΚ έχει έναν εξαιρετικό ιδιοκτήτη που ανέστησε την ομάδα. Θα έχει δικό της γήπεδο. Μπαίνει σε άλλο επίπεδο.

Δεν έχει καμία ανάγκη από άλλοθι διότι και με τόσο κακή διαιτησία, μπορούσε να νικήσει. Αν και πάλι δεν είχε καταργήσει τη μπασκετική λογική και δεν έπαιζε ένα τόσο αναχρονιστικό μπάσκετ.

Κι εδώ πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Όχι βέβαια στον πρόεδρο ή στους διαιτητές ή στην ΚΕΔ. Τα τελευταία πρέπει να τα αντιμετωπίσει η διοίκηση.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College