Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για την εμφάνιση της ΑΕΚ και την ήττα από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, στάθηκε στα πολλά καινούργια πρόσωπα που έχει η ομάδα του και ξεκαθάρισε ότι απαιτείται χρόνος.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς από την αρχή» είπε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε: «Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη για το επίπεδο της προσπάθειας, που έπρεπε να καταβάλει. Πνευματικά δεν ήταν εύκολο μετά την ήττα στο Περιστέρι, αλλά ανταποκριθήκαμε. Η ποιότητα του πρώτου μέρους μας έδωσε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε έτσι ως το τέλος. Όμως όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες, πρέπει να έχεις πειθαρχία και τα 40 λεπτά».

Ο Μπάνκι στάθηκε και στην κακή απόδοση της ομάδας του στην 3η περίοδο: Είδατε στο δεύτερο μέρος την ποιότητα του αιφνιδιασμού τους. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν με στεναχώρησε τίποτα. Όλοι έκαναν εξαιρετική προσπάθεια, αλλά όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο, απαγορεύεται και το παραμικρό λάθος. Είμαι απογοητευμένος επειδή τα παρατήσαμε. Ό,τι έγινε στην τρίτη περίοδο, μπορεί να συμβεί, αλλά δεν υπήρχε λόγος να τα παρατήσουμε. Δύο λεπτά πριν από το τέλος μοιάζαμε σαν μια ομάδα που δεν μπορεί να παίξει. Έβλεπα παίκτες να έχουν σκυμμένα τα κεφάλια τους»

Καταλήγοντας ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ είπε τα εξής:

«Θέλουμε χρόνο. Είχαμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, χτίζουμε χημεία, ο Καββαδάς άργησε να μπει στην ομάδα. Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία, να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα της ομάδας. Δεν πρέπει να τα παρατάμε. Το παχνιδι κρίθηκε σε μία επίθεση στο τέλος και είμαι απογοητευμένος επειδή τα είχαμε παρατήσει τα προηγούμενα λεπτά. Αν μείνεις συμπαγής και δεν τα παρατήσεις μπορείς να παίξεις το παιχνιδι ως το τέλος».