ΜΠΑΣΚΕΤ

Άλμπα- Παναθηναϊκός 94-65: Απλά θλιβερός (vid)

Τραγική εμφάνιση από τους «πράσινους», ακατανόητες «εμπνεύσεις» από τον Ράντονιτς σε μια ούτως ή άλλως προβληματική κατάσταση και κατηφόρα στο Βερολίνο απέναντι σε μια ομάδα που τουλάχιστον ήξερε τι έπρεπε να παίξει

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλώς κακός αλλά ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να παρουσιάσει σε έναν αγώνα με αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία στα χέρια των παικτών της Άλμπα.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλώς κακός αλλά ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να παρουσιάσει σε έναν αγώνα με αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία στα χέρια των παικτών της Άλμπα.

Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός υπέστη τη δεύτερη ήττα του (94-65) στην Euroleague από μια ομάδα που βρίσκεται στο 3-0, δεν είναι υπερομάδα, αλλά ένα ισορροπημένο σύνολο που γνωρίζει τι πρέπει να παίξει παρά τις σοβαρές απουσίες (τέσσερις στο σύνολο) που είχε.

Οι «πράσινοι» παραδόθηκαν ουσιαστικά από την αρχή καθώς είχαν απλώς μια έκλαμψη στις αρχές της δεύτερης περιόδου και πέραν τούτου, ΤΙΠΟΤΑ. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς προφανώς και θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα για το τι ακριβώς «διάβασε» σε αυτόν τον αγώνα, πολύ δε περισσότερο το λόγο που άρχισε μια πεντάδα εντελώς ανισόρροπη στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα μέσα σε τρία λεπτά οι Γερμανοί να πάρουν διαφορά και να «τελειώσουν» τον αγώνα.

Απέναντι σε μια ομάδα που έκανε «τέχνη» την απλότητα στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα «σκορποχώρι» που δεν έπαιξε απολύτως τίποτα και διαλύθηκε. Είναι μια βραδιά που ΠΡΕΠΕΙ να προβληματίσει τον Οργανισμό συνολικά καθώς δεν αρμόζει στο μέγεθος της ομάδας.

Ένα πολύ κακό  τετράλεπτο στην πρώτη περίοδο, έδειξε τα πρώτα προβλήματα. Με σερί 12-0 η Άλμπα και έχοντας 5/8 τρίποντα ξέφυγε με 17-6 και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να ακολουθήσει σε αυτό το ρυθμό. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους Γερμανούς στο 17-9 και με 5/10 τρίποντα ενώ οι «πράσινοι» είχαν συνολικά 2/14 σουτ αλλά και χαμένες τις μισές από τις 8 βολές που είχαν εκτελέσει.

Κι αν ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια αντίδραση μειώνοντας σε 21-19 στα πρώτα 2’30’’ της δεύτερης περιόδου, τα πράγματα ουσιαστικά δεν άλλαξαν! Κι αν ο Άντριου Άντριους (ξεκάθαρα ο μόνος παίκτης του «τριφυλλιού» που μπορεί να φτιάξει προσωπική φάση) είχε ένα παραγωγικό 10λεπτο, κι αν οι «πράσινοι» στο ίδιο διάστημα είχαν 5/9 τρίποντα, η Άλμπα παρέμεινε κυρίαρχη στο παιχνίδι.

Ο Σίκμα και ο Μπλατ έκαναν τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό καθώς έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας πετύχει τους 25 από τους 43 πόντους της Άλμπα, έχοντας επίσης τις 6 από τις 11 ασίστ αλλά και 4/7 τρίποντα (ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους είχαν 2/8).

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος στο 43-33 με σαφή υπεροχή και με τον Άντριους (13 πόντοι όλοι στη δεύτερη περίοδο) να προσπαθεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ.

Παρόλ’ αυτά ο Άντριους δεν άρχισε στην πεντάδα του δευτέρου μέρους (μάλλον παράξενο) και ο Παναθηναϊκός έβγαλε και πάλι σοβαρά επιθετικά προβλήματα καθώς δεν υπήρχε τρόπος να δημιουργήσει φάση της προκοπής.

Στο 25’ η Άλμπα ξέφυγε με 60-33 μετά από σερί 17-0 και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα καθώς είχε αρχίσει η κατηφόρα. Ο Παναθηναϊκός «πετούσε πέτρες» και η εμφάνιση ήταν τραγική με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο.

Χρειάστηκε να περάσουν 5’41’’ μέχρι να πετύχει ο Πάρις Λι το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος αλλά ο αγώνας είχε «πετάξει»!

Η διαφορά ξεπέρασε και τους 30 πόντους στο 35’30’’ (σκορ 85-54) και  βραδιά γινόταν όλο και πιο θλιβερή για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 43-33, 64-45, 94-65

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Γκονζάλες): Προσίντα 6, Μαχόφσκι 2, Ντελόου 5, Βέτζελ 11, Μάτισεκ 3, Σνάιντερ 2, Κουμάτζε 10, Σίκμα 16, Λάμερς 7, Μπλατ 15, Ζούσμαν 10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Λι 11, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης 5, Γουίλιαμς 6, Άντριους 13, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 5, Γκριγκόνις 14, Μαντζούκας 3, Γκουντάιτις 8

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Exit mobile version