×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αξία εκπροσώπηση του ελληνικού 3on3 μέσα στην Τουρκία


    Sportime Team

Αξία εκπροσώπηση του ελληνικού 3on3 μέσα στην Τουρκία


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το ελληνικό 3×3 Basketball είχε άξια εκπροσώπηση στο δυνατό τουρνουά FIBA 3X3 Istanbul Cup που διεξήχθη στην Τουρκία.

Μοιάζει σαν παραμύθι. Ξεκίνησε ως μια πλάκα. Αρχικά ήταν τρεις οι… τολμηροί. Μετά έγιναν λίγο περισσότεροι και πλέον είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας στο 3on3!

Οι Beach Jumpers μία παρέα από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης της FIBA στο 3on3 που πλέον είναι Ολυμπιακό Αθλημα!

Οι Τζαμπερς όμως δεν… έμειναν εκεί αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφτασαν ως στην Κωνσταντινουπολη και συμμετείχαν σε τουρνουά απέναντι σε 30 τουρκικές ομάδες και άλλη μια ελληνική που είναι παρέα των παιδιών από τη Θεσσαλονίκη.

Οι “ασπρόμαυροι” Beach Jumpers (Θωμάς Παπαγιάννης, Ιάσωνας Πολύζος και ο… δικός μας Νίκος Τοσκίτσης με προσθήκη τον Γιάννη Γκαρίδη) παρά την κούραση του ταξιδιού (πήγαν οδικώς στην Κωνσταντινούπουλη) και την τεράστια απουσία του Χρήστου Ζησόπουλου, έκαναν 4 νίκες και έφτασαν στους οχτώ του “FIBA 3×3 Istanbul Cup” , καθώς στα προημιτελικά αποκλείστηκαν από τους πρωταθλητές Τουρκίας (με 21-15) που στη συνέχεια κατέκτησαν το τουρνουά αφού νωρίτερα απέκλεισαν και την άλλη ελληνική ομάδα που κατετάγη τετάρτη. Ήταν ένα σκληρό ματς το οποίο οι Θεσσαλονικείς το πάλεψαν αλλά από το 14-14 βρέθηκαν πίσω 14-18 με 4 συνεχόμενες βολές.

Οι Τούρκοι διοργανωτές υποδέχτηκαν θερμά τις δύο ελληνικές ομάδες και μάλιστα έπαιξαν στο γήπεδο και ελληνικά τραγούδια σε μια εκδήλωση που έβαλε το δικό της λιθαράκι για τη φιλία μεταξύ των δύο λαών και ήταν άριστα οργανωμένη από την εταιρία sportingwork.

Στην γειτονική μας χώρα το άθλημα είναι πιο διαδεδομένο και η εθνική τους ομάδα ετοιμάζεται για τις παγκόσμιες διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο γήπεδο βρέθηκαν και υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας της Τουρκίας για να επιλέξουν τους 4 της Εθνικής τους ομάδας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της FIBA, η εθνική ομάδα πρέπει να αποτελείται από τους 10 πρώτους της κατάταξης και στο τουρνουά αυτό ήταν οι δέκα καλύτεροι της Τουρκίας.

Στην Ελλάδα το 3X3 κάνει τα πρώτα του βήματα και οι Beach Jumpers με ιδιωτική πρωτοβουλία και δικά τους έξοδα είναι αυτοί που αρχίζουν και διαδίδουν το άθλημα στη χώρα μας ετοιμάζοντας ήδη την επόμενη εξόρμηση τους.

*Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη τους Beach Jumpers (που δεν έχουν ενίσχυση από κάποια ομοσπονδία) τους στήριξαν το Moments Espresso Bar, το Sarlo Cafe και ο Φημισμένος Κόκορας.

Δείτε τα videos:


Τελευταία Νέα