STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ

Εύκολη νίκη, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών, πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι για τη Stoiximan.gr Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους τον αποκλεισμό από τη Ζαλγκίρις στην Euroleague και στρώθηκαν στη δουλειά με στόχο τη διεκδίκηση του τελευταίου τροπαίου της σεζόν. Τα προβλήματα δεν...
Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ

Εύκολη νίκη, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών, πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι για τη Stoiximan.gr Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους τον αποκλεισμό από τη Ζαλγκίρις στην Euroleague και στρώθηκαν στη δουλειά με στόχο τη διεκδίκηση του τελευταίου τροπαίου της σεζόν.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Πρίντεζη, Τιλί και  Μιλουτίνοφ. Όμως, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει εξαιρετική εμφάνιση (21 πόντους με 5/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συνεχώς το πάνω χέρι στο παιχνίδι, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν.

Έτσι, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 20-4 στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στο 15-9, μένοντας στην τέταρτη θέση. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έμεινε στην τέταρτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας μια νίκη πάνω από την ΑΕΚ, αλλά και μια νίκη λιγότερη από το Λαύριο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με τα… μπούνια και έφτασε στο 19-7 στο 7′ και λίγο αργότερα στο 22-7. Ο ΠΑΟΚ, όμως, βρήκε ρυθμό και με ένα σερί 0-13 έφερε το ματς στο -2 (22-20) 18” πριν από τη λήξη της περιόδου, η οποία έκλεισε με σουτ του Σπανούλη (25-20).

Οι γηπεδούχοι πάτησαν «γκάζι» εκ νέου στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Μάντζαρης και Παπανικολάου βρήκαν μακρινά σουτ και η ομάδα του Σφαιρόπουλου έφτασε στο +13 (40-27) στο 13′, ενώ διατήρησε διαφορά ασφαλείας μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου (53-37).

Την καλή αρχή των «ερυθρολεύκων» στα δύο πρώτα δεκάλεπτα διαδέχθηκε η επιθετική αδράνεια στις αρχές του τρίτου και για 4:23, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον «Δικέφαλο» να τρέξει ένα ακόμη σερί 0-10 και να μειώσει στο 53-47. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» φάνηκε να ακολουθούν στο παιχνίδι. Ο Ουίλτζερ πέτυχε το τρίποντο – φάουλ, ο Μακλίν συμπλήρωσε με γκολ-φάουλ που διαμόρφωσε το 61-47, σκορ που προανήγγειλε από νωρίς την έκβαση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έκτοτε δεν πάτησε «φρένο». Η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 96-77.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 53-37, 73-55, 96-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6, Σπανούλης 8 (1 τρίποντο, 5 ασίστ, 7 λάθη), Παπανικολάου 12 (2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 13 (1 τρίποντο, 6 λάθη), Ουΐλτζερ 10 (1), Μπράουν , Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 21 (5/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 13 (3), Μάντζαρης 7 (1), Αρσενόπουλος, Μπόγρη 4 .

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου):  Πέτεγουεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 7 (1), Τζάκσον 7 (1), Γκος 13 , Χρυσικόπουλος 1, Κρουμπάλι 13 (10 ριμπάουντ), Κόνιαρης 6 (1), Τσόχλας 9 (1), Μαργαρίτης 1, Ζάρας 4, Τζόουνς 9.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νότα Μουστάκα

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.