STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ- Κολοσσός 89-72: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό

Η πολύ καλή απόδοση στην άμυνα και το επιθετικό ρεσιτάλ του Λάνγκφορντ στην 3η περίοδο, ήταν αρκετά για την ΑΕΚ προκειμένου να επικρατήσει 89-72

ΑΕΚ
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η πολύ καλή απόδοση στην άμυνα και το επιθετικό ρεσιτάλ του Λάνγκφορντ στην 3η περίοδο, ήταν αρκετά για την ΑΕΚ προκειμένου να επικρατήσει 89-72 του μαχητικού Κολοσσού. Πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι αλλά από ένα σημείο και μετά η διαφορά ποιότητας ήταν ολοφάνερη.

Πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στο 7-1 ενώ ο Κολοσσός υποχώρησε στο 3-7. Χωρίς Σλότερ και Ζήση αγωνίστηκε η «Ένωση» ενώ επέστρεψε ο Λοτζέσκι. Χωρίς τον Άντριτς αγωνίστηκε ο Κολοσσός και φυσικά με ένα κενό στη θέση των ξένων (που θα καλύψει ο Τάι Λόσον).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η διάθεση στην άμυνα που έβγαλε η ΑΕΚ στην 3η περίοδο και φυσικά το σπάνιο επιθετικό ταλέντο του Κιθ Λάνκφορντ έκαναν τη διαφορά. Και φάνηκε η ποιοτική αλλά και ποσοτική διαφορά των δύο ομάδων.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Κολοσσός, παρά την απουσία του Άντριτς, εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή άμυνα της ΑΕΚ και στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε και πέτυχε άνετα 25 πόντους.

Προηγήθηκε με διαφορά 6 πόντων ενώ η «Ένωση» με τον Ματσιούλις να δίνει λύσεις πέρασε μπροστά (31-29) στο 12’. Με τον Κερέμ Καντέρ πρωταγωνιστή πλέον, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν (34-31 υπέρ τους) και συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στην ΑΕΚ.

Η είσοδος του Ρογκαβόπουλου έδωσε ακόμη περισσότερη επιθετική ενέργεια στους γηπεδούχους που είχαν πλέον πρωταγωνιστή το νεαρό φόργουορντ. Ο αγώνας όμως εξακολουθούσε να έχει υψηλό tempo με τις δύο ομάδες να… ξεχνούν την άμυνα. Αυτό δείχνει και το σκορ του ημιχρόνου (51-47 υπέρ της ΑΕΚ). Ειδικά τα 8 επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων έκαναν μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ.

Με τον Λάνγκφορντ να την οδηγεί επιθετικά πλέον η ΑΕΚ ξέφυγε 66-55 στο 36’ και στη μεγαλύτερη διαφορά που είχε πάρει ως τότε. Τελικά με τον Αμερικανό να έχει τους 15 από τους 21 πόντους της ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, η «Ένωση» προηγήθηκε με 72-61. Είχε βελτιώσει και την άμυνά της ενώ ο Κολοσσός «έμενε» από λύσεις. Μετά από τρίποντο του Μωραϊτη η ΑΕΚ ξέφυγε 81-66 και φυσικά όλοι περίμεναν την κόρνα της λήξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η βελτίωση στην άμυνα της ΑΕΚ φαίνεται από τους 25 πόντους που δέχτηκε στο β’ μέρος. Έναντι 47 στο πρώτο

Ο MVP: Ο Κιθ Λάνγκφορντ. Εκείνος οδήγησε την ΑΕΚ στην εκπληκτική 3η περίοδο που ουσιαστικά έβαλε τέλος στον αγώνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-25, 51-47, 72-61, 89-72

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Γιάνκοβιτς 11, Χρυσικόπουλος 7, Γκίκας 2, Λοτζέσκι 7, Μόουζες 2, Μορέιρα 4, Λάνγκφορντ 22, Ματσιούλις 11, Κατσίβελης 6, Μωραϊτης 5, Ρογκαβόπουλος 12

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 9, Άρτις 12, Καντέρ 11, Μπιλλής 10, Γκόινς 17, Καμαριανός 1, Λιάπης 3, Αρσενόπουλος, Ζάρας 3, Τουμπά 6.

Exit mobile version