STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ- Προμηθέας 81-77: Άμα το λέει η καρδιά σου

Η ψυχωμενη ΑΕΚ με σούπερ Ανγκόλα ξεπέρασε τα μεγάλα της προβλήματα και θριάμβευσε επί του Προμηθέα

ΑΕΚ- Ανγκόλα
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι τεράστιο για την ΑΕΚ που παρά τα προβλήματα της παίρνει μεγάλες νίκες.

Μετά το διπλό στο Λαύριο η ΑΕΚ επικράτησε στα Άνω Λιόσια του Προμηθέα (81-77) μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Μπράιαν Ανγκόλα αν και δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από την ομάδα του Στέφανου Δέδα.

Κλειδί ο Φλιωνης, σπουδαίος ο Κολόμ, ηρωική προσπάθεια από τον Μαυροειδή. Η υπέροχη δημιουργία του Ανγκόλα προς τον (θετικό για ακόμα μια φορά) Χάμερ, με 10″ για το τέλος κλείδωσε τη νίκη για την ΑΕΚ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:  Η ΑΕΚ με την πολύ καλή άμυνά της κράτησε τον Προμηθέα μακριά από το καλάθι και ο Ίαν Χάμερ με το καλάθι του στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσε τη νίκη στην «Ένωση».

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι και στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα.

Η «Ένωση» στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου έκανε ένα 6-0 και βρέθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγείται με 25-22.

Ο Ανγκόλα και ο Κολόμ είχαν πάρει από το χέρι την ομάδα του Στέφανου Δέδα και βρέθηκε να προηγείται με 9 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου (41-32).

Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 51-43. Με τον Προμηθέα να είναι ιδιαίτερα άστοχος από την περιφέρεια.

Ο Προμηθέας στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να μειώσει και να πλησιάσει την ΑΕΚ στο σκορ.

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος στην επιστροφή του στα παρκέ έδωσε μεγάλες λύσεις στην «Ένωση». Με δικό του τρίποντο διαμορφώθηκε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου σε 67-63.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει την πίεση του Προμηθέα ο οποίος προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά.

Με καθοριστικά καλάθια ο «Δικέφαλος» διατήρησε το προβάδισμα. Η ομάδα της Πάτρας είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει ακόμα και να προσπεράσει, αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση της στοίχισαν.

Ο Χάμερ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα και διαμόρφωσε το 81-77. Ο Προμηθέας είχε την τελευταία επίθεση στα χέρια του, αλλά τα σουτ των παικτών του Ζούρου δεν έβρισκαν στόχο.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Η αστοχία του Προμηθέα από το τρίποντο (8/29) έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Προμηθέα. Επίσης οι πόντοι που σημείωσαν οι Κολόμ (19π.) και Βαουλέτ (26π.).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 51-43, 67-63, 81-77

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 19, Φλιώνης 12, Ανγκόλα 26, Γκρίφιν 6, Χάμερ 9, Πετρόπουλος 3, Φιλιππάκος, Μαυροειδής 6, Βαουλέτ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ζούρος): Ρέι 13, Γκραντ 14, Γκάντι 6, Αγραβάνης 4, Ρογκαβόπουλος 6, Σβαρτζ, Χαντ 10, Μάιλς 13, Γιαννόπουλος 11, Τανούλης

Exit mobile version