STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Οχτώ παίκτες U21 στην πρεμιέρα!

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα από την Basket League ήρθαν από το «μέτωπο» των μικρών που είχαν μεγάλη και κυρίως σημαντική συμμετοχή

Οχτώ παίκτες κάτω των 21 ετών αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα της Basket League και φυσικά αυτό μας γεμίζει χαρά κι αισιοδοξία.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οχτώ παίκτες κάτω των 21 ετών αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα της Basket League και φυσικά αυτό μας γεμίζει χαρά κι αισιοδοξία.

Δεν το συζητάμε καν ότι θέλουμε να βλέπουμε νέα παιδιά στην Basket League. Είναι το μέλλον. Είναι το μήνυμα της ελπίδας. Είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο κι αυτό δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Και βέβαια είναι κάτι στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ να επενδύσουν οι ομάδες! Από τη στιγμή κατά την οποία δεν έχουμε το πρωτάθλημα των 90ς με τα πολλά χρήματα και τους σούπερ σταρ, οφείλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Που είναι όμορφο αλλά έχει και ουσία.

Είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα λοιπόν. Κι ευχόμαστε να συνεχιστεί. Ας τους δούμε έναν- έναν αρχίζοντας από τους νεότερους της Basket League.

Ο Θανάσης Μπαζίνας σε δύο εβδομάδες θα γίνει 18 ετών. Στο Περιστέρι, με δεδομένη την απουσία του Γκάντι, ο Λουίς Κασιμίρο τον εμπιστεύτηκε  για 7’12’’. Είχε κανονικό ρόλο, μπήκε σε σημεία που το παιχνίδι «έκαιγε», πήρε αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Μπράβο στον Ισπανό.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν στην αρχική πεντάδα του Άρη και είχε καθοριστική συμβολή στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 18 ετών και 11 μηνών ο νεαρός άσος έπαιξε για 29’21’’ και είχε 13 πόντους με 6/7 σουτ αλλά και 6 ριμπάουντ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης είναι 19 ετών και 2 μηνών. Οι δυνατότητές του είναι γνωστές και γι’ αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός τον δάνεισε στο Λαύριο. Στη νίκη επί του ΠΑΟΚ ο νεαρός έπαιξε για 12’47’’.

Ένας άλλος δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Ιωσήφ Κολοβέρος του Ιωνικού ήταν ο πιο σοβαρός παίκτης της ομάδας του στην Πάτρα. Σε 12’28’’ λεπτά παρουσίας συμμάζεψε την ομάδα του και είχε πολύ θετική παρουσία. Σημείωση: Είναι 19 ετών και 2 μηνών.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι από άλλο ανέκδοτο! Σε 20’33’’ συμμετοχής στο Περιστέρι ήταν καθοριστικός στη νίκη του Προμηθέα. Είναι 20 ετών και 4 μηνών αλλά όλοι περιμένουν απ’ αυτόν να δείξει φέτος τι αξίζει.

Ο Ζώης Καράμπελας αναζητά τη «γαλήνη» του στη Λάρισα. Έπαιξε για 10’59’’ κόντρα στον Κολοσσό, έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του. Είναι 20 ετών και 6 μηνών.

Ο Περικλής Μπαζίνας αγωνίζεται στον Απόλλωνα Πάτρας. Είναι 20 ετών και 11 μηνών και μπήκε στο παρκέ για 3’15’’ κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας.

Ο πιο φτασμένος γίνεται σήμερα (4/10) 21 ετών. Πρόκειται για το Νίκο Χουγκάζ που έμεινε στο παρκέ για 18’58’’. Ο Χουγκάζ έχει από πέρυσι συμμετοχή οπότε δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Exit mobile version