Η ΕΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να εντάξει εκτός των δύο ξένων στην Α2 κι από έναν κοινοτικό σε Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Οι νίκες του Απόλλωνα Πάτρας και του Ιωνικού στις εξ αναβολής αναμετρήσεις δημιούργησαν κάποια δεδομένα ενώ τα καλύτερα και κρισιμότερα έρχονται

Η Basket League φτάνει στο κρισιμότερο σημείο της καθώς πλησιάζουν πλέον οι αγώνες που θα κρίνουν πρωτιά και παραμονή.

Και το λέμε αυτό διότι σε περίπου δέκα ημέρες η Basket League θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της δύο πολύ μεγάλους αγώνες. Για την παραμονή (Ιωνικός- Ηρακλής το Σάββατο 9/4) και για την πρωτιά (Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός την Δευτέρα 11/4).

Αυτό σημαίνει ότι κάθε αγώνας είναι κρίσιμος και μετά διπλά η κάθε νίκη. Ο Ιωνικός επανήλθε στις επιτυχίες για πρώτη φορά μετά τις 12 Δεκεμβρίου και με τη νίκη του κόντρα στον Κολοσσό ανέβηκε ένα σκαλοπάτι που του επιτρέπει να ελπίζει. Ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει αλλά αν έχανε κι αυτόν τον αγώνα τότε θα ήταν περισσότερο κοντά στην Α2 Κατηγορία παρά στην Basket League.

Ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε εύκολη νίκη με 72-62 επί του Λαυρίου κι έκανε πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Φανταστείτε ότι η αγωνιστική που έρχεται, αυτό το Σαββατοκύριακο (2 και 3/4) περιλαμβάνει πολύ σημαντικούς αγώνες. Με πρώτο και καλύτερο αυτό του Ηρακλή με τον Άρη (Σάββατο 2/4) και στη συνέχεια της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή 3/4) αλλά και του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

Συνυπολογίστε τι ακολουθεί (οι δύο αγώνες που αναφέραμε παραπάνω συν το ματς τετράδας ανάμεσα σε Κολοσσό και Προμηθέα) και θα καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι τα πράγματα πλέον.

Τα αποτελέσματα

Εξ αναβολής για την 17η αγωνιστική

Ιωνικός Νίκαιας- Κολοσσός 86-84

Απόλλων Πάτρας- Λαύριο 72-62

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο 2/4/2022

17:00    Προμηθέας- Ιωνικός Νίκαιας      ERTFLIX

20:00    Ηρακλής- Άρης ΕΡΤ3

Κυριακή 3/4/2022

17:00    Λαύριο- Κολοσσός        ERTFLIX

17:00    ΑΕΚ- Παναθηναϊκός      ΕΡΤ3

20:00    Περιστέρι- Λάρισα        ΕΡΤ3

Δευτέρα 4/4/2022

17:00    ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός       ΕΡΤ3