STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Εκδρομή στην Αμαλιάδα ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 86-49 του Κόροιβου, ο οποίος πλησίασε ακόμη περισσότερο στον υποβιβασμό

Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νικηφόρα, όπως αναμενόταν, ήταν η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Basket League, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Euroleague.

Υπό το βλέμμα 100 ένθερμων υποστηρικτών του, οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 86-49 του Κόροιβου, ο οποίος πλησίασε ακόμη περισσότερο στον υποβιβασμό.

Η απουσία των Μάικ Τζέιμς, Άντριαν Πέιν και Κένι Γκάμπριελ (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα) ποσώς απασχόλησε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Το α’ ημίχρονο έληξε 33-47 και, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, τα υπόλοιπα δύο δεκάλεπτα μετατράπηκαν σε τυπική διαδικασία.

Η διαφορά σε ριμπάουντ, ασίστ και τα χαμηλά ποσοστά των γηπεδούχων είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει αρκετά τη διαφορά και να φτάσει στο τελικό 86-49.

Αναμφίβολα, το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (11/5) και το ματς στο Λαύριο (13/5) αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα χρήσιμα συμπεράσματα στους «πράσινους» εν όψει των πλέι οφ της Basket League.

Στα συν για τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Πασκουάλ, η θετική παρουσία των Ντίνου Μήτογλου (12 πόντοι) και Γιώργου Καλαϊτζάκη (6 πόντοι).

Ο Κόροιβος, από την πλευρά του, αρχικά φιλοξενείται από την Κύμη και εν συνεχεία υποδέχεται τα Τρίκαλα, σε δύο υπέρ πάντων αναμετρήσεις για την παραμονή.

Τα δεκάλεπτα: 14-26, 33-47, 43-66, 49-86.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Ντεκόζι 12, Κάρσον 15, Λάγκφορντ 3, Μιλεντίγεβιτς, Κεμπ 5, Πόσλεϊ 2, Σαχπατζίδης 5, Σκουλίδας, Σπυριδωνίδης 2, Κάτζος, Μπεκρής 3, Χάινς 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Λεκαβίτσιους 9, Όγκαστ 11, Καλάθης 8, Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 7, Ντένμον, Γκιστ 7, Βουγιούκας 4, Καλαϊτζάκης 6, Λοτζέσκι 9, Μήτογλου 12.

Exit mobile version