STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο- ΑΕΚ 81-82: Ψυχάρες

Η ΑΕΚ είναι εδώ. Μεγάλο διπλό στο Λαύριο με 82-81 μετά από ένα σκληρό παιχνίδι.

ΑΕΚ
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η ΑΕΚ παρά τα μεγάλα προβλήματα άντεξε και πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της ομάδας από την οποία είχε χάσει τρεις φορές πέρυσι για την Basket League.

Η ΑΕΚ είναι ζωντανή. Θριάμβευσε 82-81 στο Λαύριο κι έδειξε ότι παρά τα πολλά προβλήματα θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό μέσα στη χρονιά.

 

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν το Λαύριο απείλησε να πάρει τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το Λαύριο στα τελευταία λεπτά μετέτρεψε τον αγώνα σε ντέρμπι, αλλά η ΑΕΚ με την άμυνά της κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα και να πάρε τη νίκη. Ο Ιάν Χάμερ ευστόχησε σε δύο πολύ καθοριστικές βολές και τελικά πήρε τη νίκη.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και έκανε το καλύτερο ξεκίνημά της σε αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα ήταν εξαιρετικοί στο παρκέ και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρέθηκαν να προηγούνται με 16-28.

Το Λαύριο στο δεύτερο δεκάλεπτο έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μαζέψει και να μειώσει την εις βάρος του διαφορά.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν έχασε το προβάδισμα. Ο Μπράιαν Ανγκόλα και ο Κίνο Κολόμ ήταν οι ηγέτες της «Ένωσης» στο παρκέ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 41-44.

Η ομάδα του Δέδα και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό, αλλά το Λαύριο προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ.

Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκανε η ΑΕΚ και βρήκε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Στα κρίσιμα σημεία η ΑΕΚ διατήρησε την ψυχραιμία της και με σωστές επιλογές στην επίθεση ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο και το σκορ ήταν 59-68 για την «Βασίλισσα».

Οι γηπεδούχοι στην τέταρτη περίοδο σκόραραν ένα τρίποντο και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά (62-68). Η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί 4-0 και ξέφυγε και πάλι στο +10 (62-72).

Από εκείνο το σημείο το Λαύριο έτρεξε ένα 5-0 και κατάφερε να μειώσει σε 67-72 και στο ρολόι απέμεναν περίπου έξι λεπτά.  Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και ψαλίδισαν τη διαφορά.

Ο Κάρτερ ήταν καθοριστικός για το Λαύριο για ακόμη μια φορά. Το φινάλε ήταν δραματικό με τον Βασίλη Μουράτο να πετυχαίνει ένα απίστευτο τρίποντο 7’ δεύτερα πριν τη λήξη και να διαμορφώνει το 78-80.

Ο Χάμερ ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και το τρίποντο του Κάρτερ απλά διαμόρφωσε το τελικό 81-82.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη κάτω από τα καλάθια και με τα 37 ριμπάουντ που μάζεψε είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμη το ποσοστό ευστοχίας της «Ένωσης» από τη γραμμή των βολών ξεχώρισε (23/30, 76%). Το Λαύριο σε έναν αγώνα που δεν έκανε πολλά λάθη (10), μοίρασε 20 ασίστ, με τις 5 να ανήκουν στον Μουράτο.

Ο MVP: Ο Μπράιαν Ανγκόλα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-28, 41-44, 59-68, 81-82

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 23, Μουράτος 10, Κακλαμανάκης 7, Περσίδης 6, Γκόινς 3, Λιούις 9, Νικολαϊδης 10, Σμιθ 7, Αμίνου, Γερομιχαλός 6,

ΑΕΚ (Δέδας): Φλιώνης, Ανγκόλα 20, Παππάς 11, Γκρίφιν 14, Χάμερ 16, Κολόμ 15, Φιλιππάκος 2, Μαυροειδής 2, Βαουλέτ 2

Exit mobile version