STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι- Λάρισα 82-78: Νίκησε τον αγώνα όχι την κρίση!

Με τη ψυχή στο στόμα το Περιστέρι επικράτησε στην έδρα του (82-78) της εξαιρετικής Λάρισας που είχε στον πάγκο το υπηρεσιακό δίδυμο Τζήμα- Κουτσοκέρα. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τους Θεσσαλούς αλλά όχι και την αγωνιστική κρίση που διέρχονται και είναι ολοφάνερη.

Περιστέρι- Γκρέι
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με τη ψυχή στο στόμα το Περιστέρι επικράτησε στην έδρα του (82-78) της εξαιρετικής Λάρισας που είχε στον πάγκο το υπηρεσιακό δίδυμο Τζήμα- Κουτσοκέρα. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τους Θεσσαλούς αλλά όχι και την αγωνιστική κρίση που διέρχονται και είναι ολοφάνερη.

Πλέον το Περιστέρι βρίσκεται στο 5-3 ενώ η Λάρισα στο 1-6 κι έχει νικήσει μόνο στην έδρα του ΠΑΟΚ. Υπάρχει υποψία φάουλ στον Τζέρι Σμιθ από τον Βασιλόπουλο ενώ δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι η «γκάφα» του Γουέμπ στη βολή του Βασιλόπουλου έπρεπε να χρεωθεί ως δίποντο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στις λεπτομέρειες. Ένα λάθος, ένα χαμένο σουτ, ένα ριμπάουντ, μια βολή, τα πάντα έπαιξαν το ρόλο τους. Και οι λεπτομέρεις ήταν με την πλευρά του Περιστερίου.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Η Λάρισα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι απέναντι στους  γηπεδούχους που έμοιαζαν πιεσμένοι μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν 21-15 στο 8’30’’ και 23-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Συνέχισαν να είναι μπροστά με 30-25 ως τα μισά της δεύτερης περιόδου όταν το Περιστέρι ανέβασε την άμυνά του και πέρασε με 38-34. Η Λάρισα όμως αντέδρασε και με 2/2 τρίποντα του εκπληκτικού Γουέμπ πέρασε με 40-38 που ηταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η μάχη συνεχίστηκε στην 3η περίοδο και ο αγώνας δε διεκδικούσε δάφνες ποιότητας αλλά σίγουρα είχε ενδιαφέρον. Το Περιστέρι, αν και ξέφυγε με 55-49 τελικά δεν κατάφερε να συντηρήσει τη διαφορά καθώς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 59-58. Η Λάρισα αντιστεκόταν κι απειλούσε τους γηπεδούχους.

Και με τους εκπληκτικούς Παπαδάκη, Σπυρόπουλο βρήκε λύσεις και στην τελευταία περίοδο απέναντι στο ανορθόδοξο παιχνίδι του Περιστερίου και προηγήθηκε 78-75 περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Το Περιστέρι μείωσε με τον ΜακΛέιν (78-77) και μετά το λάθος του Σπυρόπουλου με 2/2 βολές ο Γκρέι έβαλε μπροστά το Περιστέρι 79-78. Ο Ρας αστόχησε σε τρίποντο αλλά η Λάρισα πήρε την επίθεση από το επιθετικό ριμπάουντ του Γουέμπ και το φάουλ του Βασιλόπουλου. Ο Σμιθ αστόχησε (τον έκοψε ο Τζόουνς) και μετά την πρώτη εύστοχη βολή του Βασιλόπουλου ο Γουέμπ ακούμπησε τη μπάλα και χρέωσε με δίποντο την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Τα λάθη ήταν 10 για το Περιστέρι και 21 για την Λάρισα. Κι αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο MVP: Στον πρώτο του αγώνα στο Περιστέρι ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε το κάτι παραπάνω κι έδειξε την κλάση του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 38-40, 59-58, 82-78

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 7, ΜακΛέιν 12, Τζόουνς 4, Γκρέι 17, Χάροου 9, Σκορδίλης 6, Πέτεγουεϊ, Μπουρούσης 15, Σαλούστρος, Κρόκετ, Μάντζαρης 12,

ΛΑΡΙΣΑ (Τζήμας- Κουτσοκέρας): Μπράουν, Γουέμπ 15, Ρας 10, Μπέρι, Σπυρόπουλος 14, Κώττας 6, Σμιθ 16, Καμάρας 2, Μούρτος 3, Παπαδάκης 12

Exit mobile version