Σήμερα η κλήρωση για την φάση των «16» με την ΑΕΚ να παίζει με έναν εκ των ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Λε Μαν

Για τις 14:00 είναι προγραμματισμένα τα σπουδαία σε ό,τι αφορά στα πλέι οφ του Basketball Champions League καθώς θα γίνει στην Γενεύη, η κλήρωση για την φάση των «16».

Εκεί όπου με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, τη νίκη της ΑΕΚ επί της Αντβέρπ με 77-76 και την ήττα του Προμηθέα στην παράταση με 98-91 (κανονικός αγώνας 84-84) και με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, η πιθανότητα «ελληνικού εμφυλίου» στα πλέι οφ είναι μεγάλη.

Η ΑΕΚ τερμάτισε την 1η θέση και θα αντιμετωπίσει κάποιον από τους τέταρτους των άλλων ομίλων. Δηλαδή έναν εκ των Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Λε Μαν καθώς δεν μπορεί να διασταυρωθεί (λόγω περιορισμού) με την Αντβέρπ με την οποία ήταν μαζί στον όμιλο της Κανονικής Περιόδου.

Με την ίδια λογική πιθανοί αντίπαλοι του Προμηθέα είναι η ΑΕΚ, η Μούρθια και η Τενερίφη και του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ, η Μούρθια και η Μπολόνια.

Με λίγα λόγια οι πιθανότητες για ελληνική μονομαχία στα πλέι οφ είναι ιδιαίτερα αυξημένες πλέον μετά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

ΕΠΙΠΕΔΟ              ΟΜΑΔΑ-1           ΟΜΑΔΑ-2           ΟΜΑΔΑ-3           ΟΜΑΔΑ-4

1                                    Μούρθια             Τενερίφη                ΑΕΚ                      Μπολόνια

2                                   Μπάντβιτ            Βενέτσια              Χάποελ Ιερ.          Μπεσίκτας

3                                    Νίζνι                    Ναντέρ                Μπάμπεργκ          Νεπτούνας

4                                    Λε Μαν               ΠΑΟΚ                   Αντβέρπ               Προμηθέας

*Οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της βαθμολογικά ισχυρότερης. Οι ομάδες του 1ου επιπέδου θα διασταυρωθούν με του 4ου και του 2ου με του 3ου.