ΕΛΛΑΔΑ

H νέα προειδοποίηση της FIBA, λόγω Απόλλωνα Πάτρας

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι πάντα όλοι ψάχνουν να βρουν «παραθυράκια» στους νόμους για να περάσουν από εκεί και να κάνουν αυτό που θέλουν. Στην Ελλάδα είπαμε… Στο εξωτερικό, όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Και σε κάποιες μεγάλες Ομοσπονδίες όπως η FIBA αυτά δεν περνάνε. Η FIBA είχε ενημερώσει προ καιρού την ΕΟΚ, όπως αποκάλυψε...

Κατά τη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ την Δευτέρα (14/3) ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τα είπε για το θέμα των ban.
Συντάκτης: Στέφανος Σύριγγας Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι πάντα όλοι ψάχνουν να βρουν «παραθυράκια» στους νόμους για να περάσουν από εκεί και να κάνουν αυτό που θέλουν. Στην Ελλάδα είπαμε… Στο εξωτερικό, όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Και σε κάποιες μεγάλες Ομοσπονδίες όπως η FIBA αυτά δεν περνάνε.

Η FIBA είχε ενημερώσει προ καιρού την ΕΟΚ, όπως αποκάλυψε το Sportime ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τα στραβά μάτια και να επιτρέπει σε ομάδες με ΒΑΝ, να κάνουν «εσωτερικές μεταγραφές» με παίκτες που έπαιζαν εδώ στην περασμένη σεζόν. Η FIBA έστειλε και πάλι νέα προειδοποίηση – υπενθύμιση στην ΕΟΚ για το θέμα και ανάμεσα στις άλλες αιτίες της στάσης της φέρεται να είναι ο Απόλλωνας Πάτρας.

Η FIBA ενημερώθηκε ότι οι Πατρινοί κάνουν κινήσεις για μεταγραφές. Και τις κάνουν διότι θεωρούν ότι η εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν τους πιάνει, επειδή έχουν άλλο ΑΦΜ, αφού η ΚΑΕ έχει περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη.

Η FIBA βέβαια, δεν τα δέχεται αυτά. Δεν βλέπει ΑΦΜ. Βλέπει τα ονόματα των ομάδων. Στην περίπτωση του Απόλλωνα Πάτρας… βλέπει τον Απόλλωνα Πάτρας και όχι έναν σύλλογο που η ΚΑΕ πέρασε στον Ερασιτέχνη και έχει άλλο ΑΦΜ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε και πάλι στην ΕΟΚ ότι ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς αν γίνουν παραβάσεις και υπενθύμισε πως η Ελληνική Ομοσπονδία θα τρώει γερό πρόστιμο σε κάθε παράβαση.

Στην ίδια μοίρα με τον Απόλλωνα είναι και ο Αρης, που δεν προλαβαίνει να μετράει ΒΑΝ. Οι «κίτρινοι», όμως, δεν έχουν… πάει από την πίσω πόρτα. Είναι σε διαρκή επαφή με την FIBA και έχουν φυσικά και άριστη σχέση μαζί της και προσπαθούν να βρουν μια… νόμιμη λύση και όχι κάποιο «παράθυρο».

Exit mobile version