ΕΛΛΑΔΑ

Ιωνικός- Λάρισα (Κύπελλο) 74-66: Στους «8» με πολλές υποσχέσεις

Ο Ιωνικός έπιασε το «ταβάνι» του στο Κύπελλο αφού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό αλλά ήταν σημαντικό ότι παρουσίασε μεγάλη αγωνιστική πρόοδο στη νίκη επί της Λάρισας

Στις 21:30 ο Ιωνικός έχει το πρώτο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία καθώς επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από το 1984.
Συντάκτης: Γιώργος Νικολαΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Ιωνικός που επικράτησε 74-66 στο κλειστό του «Πλάτωνα» της Λάρισας μετά από σκληρό αγώνα.

Στην επόμενη φάση, στους «8» του θεσμού, ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό. Που πέρασε εύκολα από το «Ιβανώφειο» με 90-55 επί του Ηρακλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιωνικός και η Λάρισα προσέφεραν έναν ενδιαφέροντα αγώνα, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο . Όταν η ομάδα της Νίκαιας, παρά τις απουσίες της (έπαιξε με τρεις ξένους και χωρίς τον Μαυροκεφαλίδη) παρουσίασε περισσότερες λύσεις.

Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά ήταν καθοριστικός στο τελευταίο δεκάλεπτο και o Ιωνικός βρέθηκε  στο +7 (σκορ 68-61) με 3’53’’ να απομένουν για το τέλος. Με τον Θριτ πρωταγωνιστή η Λάρισα μείωσε 68-66 αλλά εκεί «μίλησε» ο Τζέρμαν.

Με δύο συνεχόμενα καλάθια του Αμερικάνου, ο Ιωνικός ξέφυγε εκ νέου με 72-66. Οι δύο άστοχες βολές του Κρουμπάλι (στα 47’’ πριν τη λήξη) ουσιαστικά έβαλαν τέλος στις ελπίδες των Θεσσαλών.

Ο Ιωνικός είχε σταθερά λύσεις από τον Νίκο Χουγκάζ που πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Αλλά κι από τον πολύπειρο Αθηναίου που άγγιξε το double- double (11 πόντοι και 9 ασίστ). Πολύ καλός ήταν και ο Τζος Όουενς με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Ιωνικό. Έδωσε οντότητα στην front line της ομάδας, με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει.

Ο Ιωνικός κυριάρχησε απόλυτα στα ριμπάουντ ενώ η Λάρισα «πληγώθηκε» από τα 9/35 τρίποντα

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 30-30, 56-55, 74-66

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Σεγκούρα): Μουσταφά 12, Τζέρμαν 16, Χατζηκυριάκος 3, Κολοβέρος 1, Λιακόπουλος, Αρσενόπουλος 2, Μούρτος 2, Αθηναίου 11, Γόντικας 5, Γκιουζέλης 3, Όουενς 8, Χουγκάζ 11

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουάσινγκτον 5, Θριτ 19, Κρουμπάλι 9, Τσαϊρέλης 5, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Σαχπατζίδης 2, Ζάρας 10, Φόρτσουν 7, Σπαν, Καράμπελας 9.

Τα στατιστικά του Ιωνικού

Τα στατιστικά της Λάρισας

Exit mobile version